Την κοινοποίηση αντιγράφων των συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής, του ΕΔΣΝΑ και της εταιρείας “SOUTHSTAR Α.Ε.” ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

|||

|||

         Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Το πρόγραμμα ανακύκλωσης «THE GREEN CITY» αφορά η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 17 βουλευτριών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, με θέμα την «Κοινοποίηση αντιγράφων των συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της εταιρείας «SOUTHSTAR Α.Ε.».

         Η ΑΚΕ είχε υποβληθεί προηγουμένως στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος δήλωσε αναρμοδιότητα, παρόλο ότι η σύμβαση αφορούσε δύο αυτοδιοικητικούς φορείς, αναφέροντας, με το από 31-10-2022/72001 έγγραφο, ότι τα σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

        Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την εταιρεία με την επωνυμία «SOUTHSTAR A.E».

        Ο αρμόδιος υπουργός καλείται να καταθέσει πλήρη αντίγραφα του συνόλου των συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ με την εταιρεία «SOUTHSTAR Α.Ε.» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «GREEN CITY».

 

          Αναλυτικά, η αίτηση των 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ως εξής:

 

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

      ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση αντιγράφων των συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της εταιρείας «SOUTHSTAR Α.Ε.»

 

      Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την εταιρεία με την επωνυμία «SOUTHSTAR A.E» υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης «THE GREEN CITY».

 

     Κατόπιν των ανωτέρω, καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει πλήρη αντίγραφα του συνόλου των συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ με την εταιρεία «SOUTHSTAR Α.Ε.» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «GREEN CITY» καθώς σε απάντηση σχετικής ΑΚΕ βλ. https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12086337.pdf ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε με το από 31-10-2022/72001 έγγραφο ότι τα σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

 

Ο αιτούντες βουλευτές

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

Βίτσας Δημήτρης

Γκιόλας Γιάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Κασιμάτη Νίνα

Κατρούγκαλος Γιώργος

Καφαντάρη Χαρά

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρολιάκος Πάνος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νίκος

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος