Την αθώωση του Γ. Χαρίση ζητά το σωματείο εργαζομένων Βύρωνα

Γιώργος Χαρίσης

Στο πλευρό του Γιώργου Χαρίση στέκεται με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, στην υπόθεση της δίωξής του από το Δήμαρχο Αλίμου Α. Κονδύλη για συνδικαλιστικούς λόγους

..

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης- Να αθωωθεί ο Γιώργος Χαρίσης.

..
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του στον Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλους του Γ.Σ. και της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, απέναντι στις δικαστικές διώξεις που υφίσταται από τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις δικαστικές και πειθαρχικές διώξεις που έχει δεχτεί από τον ίδιο, εκλεγμένη συνδικαλίστρια του δήμου Αλίμου και σήμερα μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

..
Στις 11 Απριλίου 2024 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, η έφεσή του στην καταδικαστική απόφαση της αγωγής που άσκησε εναντίον του ο δήμαρχος Αλίμου, με την οποία αξίωνε να υποχρεωθεί ο Γιώργος Χαρίσης στην έγγραφη, δημόσια ανάκληση-διαγραφή των ψηφισμάτων Ομοσπονδιών και Συλλόγων, των οποίων δεν είναι καν συντάκτης. Όπως και  να καταβάλει τριάντα χιλιάδες ευρώ αποζημίωση, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

..

Η συνδικαλιστική κριτική σε δημόσια πρόσωπα είναι υποχρέωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζόμενων. Δικαίωμα που προστατεύεται από το ν.1264/1982 για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζόμενων. Ενώ, σε κάθε περίπτωση, δεν θίγεται η προσωπικότητα του προσώπου, οι ενέργειες του οποίου δέχονται συνδικαλιστική κριτική, αλλά η πολιτική που ασκεί στα εργασιακά θέματα.
..

Ζητάμε την αθώωση του Γιώργου Χαρίση γιατί τα όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι αληθή, σχετικά με τις δικαστικές και πειθαρχικές διώξεις.
Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της συνδικαλιστικής δράσης! Καλούμε όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να απαντήσουν με συλλογική μαζική πάλη, αποφασιστικότητα και ταξική αλληλεγγύη! Η δίωξη Σωματείων και η στοχοποίηση συνδικαλιστών, δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος!