Την απόσυρση της διχαστικής αφίσας ζητά ο Δήμος

Και επίσημα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ζητά την απόσυρση της διχαστικής αφίσας από τον χώρο του μουσείου του γηπέδου της ΑΕΚ. Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στο δημοτκό συμβούλιο (22.05) το ψήφισμα που υπέγραψαν 470 πολίτες.

Πρόκειται για την αφίσα που στοχοποιεί τον πρώην Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Θανάση Μάλλιο και τους πρώην υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνο Σκουρλέτη.

21 δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν το σχετικό κείμενο που κατατέθηκε ζητώντας την απόσυρση της αφίσας. Από την παράταξη «Πολιτών Πολιτεία» το ψήφισμα στήριξε ο Μιχάλης Κουτσάκης, ο Ηλίας Τάφας κατέθεσε εναλλακτικό ψήφισμα, ενώ ο Γιάννης Αϊβάζης ψήφισε παρών. Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης απουσίαζε. Απώντες ήταν και οι Λύσανδρος Γεωργαμλής και Γιώργος Καραβίας. Μετά από ένταση με τη διοίκηση για προηγούμενο θέμα είχαν αποχωρήσει και οι Στέφανος Γατσούλης και Γιάννης Ουσταμπασίδης από τη «Σύγχρονη Πόλη». Θετικές ήταν οι ψήφοι της δημοτικής αρχής και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την απόσυρση της διχαστικής αφίσας ζητά ο Δήμος

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα.

Να αποσυρθεί η διχαστική αφίσα από το χώρο του γηπέδου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας θεωρεί απαράδεκτη την αφίσα-ντροπή που έχει αναρτηθεί σε χώρο του Μουσείου εντός του γηπέδου και στοχοποιεί ονομαστικά και με τις φωτογραφίες πρόσωπα, ανάμεσά τους και πρώην αιρετούς της πόλης μας.

Η υποκίνηση σε πράξεις βίας εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων και των οικογενειών τους είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με το φίλαθλο, αλληλέγγυο και ειρηνικό πνεύμα μιας ιστορικής ομάδας που συμπληρώνει φέτος ενός αιώνα περήφανης αγωνιστικής δράσης.

Ζητάμε από τη διοίκηση του γηπέδου και του Μουσείου να αποσύρουν την αφίσα, η οποία διχάζει τους κατοίκους και ενοχοποιεί την τοπική αυτοδιοίκηση.