Τη ΔΕΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου για τον διαμοιρασμό των χρημάτων

|||

|||

..
..
..

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τη ΔΕΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ότι μεροληπτεί υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης σχετικά με τον διαμοιρασμό των χρημάτων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Μάλιστα τονίζει πως “θέλοντας να αποφύγει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τις δίκαιες και αιτιολογημένες διαμαρτυρίες μας καταφεύγει στην δια περιφοράς συνεδρίαση της Δ. Ε. Π. συνεχίζοντας τις μεροληπτικές και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της στον τρόπο με τον οποίο διαμοιράζονται τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, τα οποία δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση να καλύψουν το κόστος των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων”.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι η Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης επέλεξε από τον Ιούλιο του 2022 να συνεδριάζει και να αποφασίζει με δια περιφοράς συνεδρίαση, σε αντικατάσταση των δια ζώσης συνεδριάσεών της όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχουν πλέον υγειονομικοί λόγοι.

Με τον ίδιο τρόπο κληθήκαμε σε δια περιφοράς συνεδρίαση την Παρασκευή 23 – 9 – 2022 και αφού διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για το γεγονός αυτό, τόσο εμείς από την πλευρά του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου όσο και άλλα μέλη της Δ. Ε. Π. Λυκόβρυσης – Πεύκης, λάβαμε την απάντηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την αποστολή της εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. με την οποία επιτρέπεται και η δια περιφοράς συνεδρίαση απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο τη λειτουργία της Δ. Ε. Π. όσο και τις διαμαρτυρίες των μελών της που ζήτησαν την δια ζώσης συνεδρίαση και λειτουργίας της.

Η αλήθεια την οποία θέλει να αποκρύψει η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κος Πανταζής είναι ότι σε μόνιμη βάση οι εισηγήσεις του Προέδρου της Δ. Ε. Π. σχετικά με τον διαμοιρασμό των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών κτηρίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι μεροληπτικές υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης με αποτέλεσμα να δέχεται ο Πρόεδρος της Δ. Ε. Π. τις διαμαρτυρίες και πιέσεις από την πλευρά του σωματείου μας για ορθολογική κατανομή στη βάση του πάγιου αιτήματός μας για διαμοιρασμό των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών/μαθητριών και των αιθουσών διδασκαλίας κάθε βαθμίδας. Θέλοντας λοιπόν να αποφύγει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τις δίκαιες και αιτιολογημένες διαμαρτυρίες μας καταφεύγει στην δια περιφοράς συνεδρίαση της Δ. Ε. Π. συνεχίζοντας τις μεροληπτικές και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της στον τρόπο με τον οποίο διαμοιράζονται τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, τα οποία δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση να καλύψουν το κόστος των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων, λόγω αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου που επιβάλλουν οι ιδιωτικοποιημένες, από την κυβέρνηση, εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου αλλά και λόγω των αυξήσεων σε όλα τα αναλώσιμα είδη (χαρτί, μελάνια φωτοτυπικών και εκτυπωτικών μηχανημάτων κ.λπ.) που χρειάζονται τα σχολεία.

Στην τελευταία δια περιφοράς συνεδρίαση της Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο εκπρόσωπος του σωματείου μας δεν συμμετείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφού πρώτα είχε ζητήσει την δια ζώσης συνεδρίαση της Δ. Ε. Π. και αγνοήθηκε πλήρως.

Για άλλη μια φορά καλούμε τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης να προχωρήσει σε αύξηση των χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του με δικές του δαπάνες και να συνταχθεί μαζί μας στον αγώνα της διεκδίκησης για αύξηση των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των Δημόσιων σχολικών μονάδων από τον Γ. Κ. Π.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης:

  • α) να σταματήσει να μεροληπτεί υπέρ των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά τον διαμοιρασμό των χρημάτων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων ακολουθώντας αυστηρά τον κανόνα του διαμοιρασμού των χρημάτων ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών/μαθητριών και των αιθουσών διδασκαλίας κάθε βαθμίδας,

  • β) να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση κονδυλίων από τα χρήματα του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων της Δημόσιας Εκπ/σης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως έχουμε ήδη ζητήσει και

  • γ) άμεσα να επανέλθει η δια ζώσης συνεδρίαση των μελών της Δ. Ε. Π. Λυκόβρυσης – Πεύκης σε αντικατάσταση της δια περιφοράς συνεδρίαση που αποφασίστηκε και επιβλήθηκε αυθαίρετα.

Καλούμε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να υιοθετήσει τα παραπάνω αιτήματα του σωματείου μας και να συστρατευθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για τη διεκδίκησή τους.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί όλων των παραπάνω θεμάτων.

Δείτε ακόμα: Νέα μελέτη – σοκ από τους καθηγητές Λύτρα – Τσιόδρα: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ