«Θερμαίνεται» το πολιτικό σκηνικό


Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα πράγματα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η αποχώρηση του Τάσου Μαυρίδη άνοιξε τις ορέξεις και φυσιολογικά ακολουθήθηκε από “news entries”.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίνας Πατούλη, εμφάνιση (ανεπίσημη) έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, στέλεχος της ΝΔ, εκλεγμένος στο Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη. Η υποψηφιότητα είναι στο στάδιο της διερεύνησης και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα εντός του Ιανουαρίου.Η Μαρίνα Πατούλη έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες ανακοινώσεις υποψηφίων. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως η Νότα Σοκορέλη, πρώην Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, θα είναι στον συνδυασμό της για τις εκλογές του 2023. Στο πλευρό της τάσσεται και η νυν Αντιδήμαρχος Άννα Ασπραδάκη και ακούγονται και άλλα στελέχη της παράταξης Παράλληλα έχει πυκνώσει τη δράση της στην περιοχή εμφανιζόμενη σε μια σειρά από εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Φουλ» οι μηχανές στην παράταξη Ψυχάλη

Σταθερά κινείται η παράταξη του Μάριου Ψυχάλη στον δρόμο προς τις εκλογές. Πέρα από τη συνεχή παρουσία του ίδιου και των μελών της παράταξης σε γειτονιές του Δήμου, η παράταξη προχώρησε και στην παρουσίαση των θέσεων της για την κοινωνική πολιτική και την παιδεία. Την παρουσίαση έκαναν ο Νίκος Πολύζος, Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και ο Γιώργος Ντούσκας, συνταξιούχος Υπουργείου Παιδείας, στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Κλείνει ο κύκλος του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Μετά από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας φένεται να κλείνει ο αυτοδιοικητικός κύκλος του πρώην Δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Ήδη τα στελέχη της παράταξης κινούνται προς τον Μάριο Ψυχάλη, δυναμώνοντας έτσι έτι περαιτέρω τις προοπτικές ενός νικηφόρου εκλογικού αποτελέσματος. Ήδη από την 1η Δεκεμβρίου ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη ο προερχόμενος από τη Λυκόβρυση δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ξανθόπουλος, ο οποίος φαίνεται να στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάριου Ψυχάλη.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις της παράταξης “Πολίτες σε Δράση”, η οποία στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.