Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο

45χρονη τουρίστρια πέθανε στη Θάσο περιμένοντας για 50 λεπτά το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί.

Η γυναίκα φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις της μόλις βγήκε από τη θάλασσα. Εκείνη την ώρα το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό 30 χιλιόμετρα μακριά και έτσι όταν έφτασε απλώς διαπίστωσε το θάνατο της γυναίκας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο KavalaNews, επί 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη γυναίκα κάνοντας της ανάνηψη, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Καβάλας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζόμενων ΕΚΑΒ, Κώστας Τσιτσιλικάκης, εξέφρασε για ακόμη μια φορά κραυγή αγωνίας για τις σοβαρές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μιλώντας στο Dikaiologitika. «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ελλείψεις. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, στην ίδια περίπου περιοχή και επέστρεφε εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας», σημείωσε, τονίζοντας ότι από τέσσερα που υπάρχουν λειτουργεί μόνο το ένα.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε πως στο νησί εργάζεται μόλις ένα ναυαγοσώστης. «Όταν πρόκειται για ανακοπή -και επειδή είναι νέο το άτομο- πιθανολογώ ότι ενδεχομένως να είχε καλύτερη εξέλιξη, θα υπήρχαν, δηλαδή, καλύτερες προϋποθέσεις να επιβιώσει», εξήγησε.