Η πολιτική Μητσοτάκη μοιράζει στους πολίτες ακρίβεια, ενώ στο Λάτση και Βαρδινογιάννη 1,4 δις, δηλώνει με άρθρο του το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά και πρώην βουλευτής, Θανάσης Πετράκος. “Η ακρίβεια καλπάζει κι ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μοιράσει ‘σανό’ fuell pass, την ίδια ώρα που ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, μέσα σε 14 μήνες Ιανουάριος, 2025 – Φεβρουάριος 2026 είχαν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη 1,4 δισεκατομμύρια”, τονίζει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Θαν. Πετράκος.
Αναλυτικά, το άρθρο του Θανάση Πετράκου έχει ως εξής:
Η ακρίβεια καλπάζει η βενζίνη ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο και ο κ. Μητσοτάκης στους πολίτες αποφάσισε να μοιράσει “σανό” fuel pass την ώρα που παίρνει από τις τσέπες ΜΑΣ από κάθε, 100 λίτρα βενζίνης και πετρελαίου που βάζουμε για το αυτοκίνητο μας ή το τρακτέρ οι αγρότες 120 ευρώ (!!!) με την τρομακτική φορολογία του ΕΦΚ και ΦΠΑ. Την ίδια ώρα, ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, μέσα σε 14 μήνες Ιανουάριος, 2025 – Φεβρουάριος 2026 είχαν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη 1,4 δισεκατομμύρια!!!
Τα 1,4 δις είναι επιπλέον των κερδών που είχαν. Είναι αυτά που προήλθαν από την αύξηση που έκαναν στο ποσοστό κέρδους για τη διύλιση του αργού πετρελαίου από 8 δολάρια το βαρέλι στα 16,5 το 2025 και το 2026 στα 22 δολάρια το βαρέλι!!!
Για αυτό επειδή δεν θα μπορέσουμε ούτε να πάμε το Πάσχα στα χωριά μας από την ακρίβεια, ούτε να καλλιεργήσουν τη γη η αγρότες, μια είναι η λύση.
Πρέπει να γίνει Παλλαϊκή απαίτηση:
- ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να μειωθεί ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ στα κατώτατα επιτρεπόμενα όρια.
- Να φορολογηθούν όλα τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη με τουλάχιστον 80% όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες.
- Να χρησιμοποιηθεί μέρος των αποθεμάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλές τιμές.
Επιπλέον, το μέτρο να μπει πλαφόν μόνο στα πρατήρια και όχι στα διυλιστήρια θα έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση της νοθείας στα καύσιμα. Άρα το αποτέλεσμα θα είναι να χαλάσουν τα οχήματα μας και να κλείσουν οι έντιμοι πρατηριούχοι αφού δεν θα βγαίνουν να επιβιώσουν από τον ανταγωνισμό.
Υ.Γ. Κάντε τους υπολογισμούς με τα 190 εκατομμύρια βαρέλια που διυλίζουν το χρόνο τα δύο διυλιστήρια και θα βρείτε τα 1,4 δις




