Θα είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά το 4ο Δημοτικό Σχολείο λέει ο Δήμος Ηρακλείου

||||

||||

         Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Έτοιμο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι το σύνολο των κτιρίων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της σεισμόπληκτης πτέρυγας, έτσι ώστε να φιλοξενήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο και πάλι τα παιδιά της πόλης με τη δέουσα ασφάλεια. Οι εργασίες, που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι, διαμόρφωσαν το τμήμα του σχολείου, που υπέστη ζημιές από τον σεισμό, σε κατάσταση πολύ καλύτερη από την προσεισμική εικόνα, αφού, ουσιαστικά, στην εν λόγω πτέρυγα δεν έγινε μια απλή επιδιόρθωση αλλά συνολική ανακαίνιση. Παράλληλα, οι τακτικές παρεμβάσεις βελτίωσης, τις οποίες κάθε χρόνο με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε όλα τα σχολεία της πόλης, έχουν προετοιμάσει κατάλληλα και τα υπόλοιπα τμήματα του 4ου Δημοτικού ώστε να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές.

 

        Το συγκεκριμένο σχολείο, παρόλα αυτά, είναι από τις πλέον παλαιές σχολικές μονάδες της πόλης, με κτίρια του συγκροτήματος να έχουν ανεγερθεί σχεδόν 100 χρόνια πριν. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, παράλληλα με τον αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της σεισμόπληκτης πτέρυγας, αναζήτησε, διεκδίκησε και πέτυχε ουσιαστική λύση για το πρόβλημα της παλαιότητας του 4ου Δημοτικού. Με ενέργειες της δημοτικής αρχής εξασφαλίστηκε αρχικά άδεια από την ΚΤΥΠ και στη συνέχεια χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ώστε να ανεγερθεί μια εντελώς καινούργια πτέρυγα στο σχολείο και να διασφαλισθεί, έτσι, ότι το 4ο Δημοτικό θα συνεχίσει να φιλοξενεί με ασφάλεια και τις επόμενες γενιές Ηρακλειωτών.

 

       Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική απόφαση για την ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης με 4,4 εκατομμύρια ευρώ της ανέγερσης της νέας πτέρυγας, η οποία θα είναι τριώροφη, με σύγχρονα υλικά ενεργειακής επάρκειας, απόλυτα προσβάσιμη για τα ΑμΕΑ, με αίθουσες διδασκαλίας, πολλαπλών χρήσεων, φαγητού, εργαστήρια κτλ ενώ, παράλληλα, στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν χώροι άθλησης και πρασίνου.

 

       Αμέσως μετά, ο Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε αναλυτικά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού, όπως άλλωστε έκανε σε όλα τα βήματα και της συγκεκριμένης προσπάθειας και της πορείας για την αποκατάσταση της σεισμόπληκτης πτέρυγας, ώστε από κοινού να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία.

 

       «Η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων της πόλης μας ήταν μια δύσκολη και απαιτητική προσπάθεια που συνέπεσε χρονικά με την πλέον ιδιαίτερη συνθήκη για τον πλανήτη στην σύγχρονη ιστορία του. Με διεκδίκηση και πολύ αγώνα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τα έργα στο 4ο Δημοτικό ενώ, το επόμενο διάστημα, ολοκληρώνουμε την αποκατάσταση και των άλλων δύο σεισμόπληκτων σχολείων. Ειδικά όμως στο 4ο Δημοτικό, όσες εργασίες ανακαίνισης και βελτίωσης να κάνουμε, τα προβλήματα που προκαλεί η εξαιρετική παλαιότητά του δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Για αυτό και εμείς, παράλληλα με την εκστρατεία για την αποκατάσταση της σεισμόπληκτης πτέρυγας, βάλαμε μπροστά την προσπάθεια να εξασφαλίσουμε μια ουσιαστική λύση: τη δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας, σύγχρονης πτέρυγας που θα ανανεώσει το σχολείο και, πάνω από όλα, θα προσφέρει ένα πιο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον στα παιδιά μας. Βεβαίως, σε όλη αυτή τη διαδρομή έχουμε δίπλα μας τον Σύλλογο των Γονέων του σχολείου και τους ενημερώνουμε σε κάθε βήμα μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.