Τέμπη: Συνέντευξη Τύπου για τα εύφλεκτα καθίσματα την Τετάρτη - EKFRASI.net

Τέμπη: Συνέντευξη Τύπου για τα εύφλεκτα καθίσματα την Τετάρτη

Τέμπη: Συνέντευξη τύπου για τα εύφλεκτα καθίσματα την Τετάρτη

Μετά το αποκαλυπτικό πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρασφάλεια των καθισμάτων, συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών καλούν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, στις 11:00, στην ΕΣΗΕΑ.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) έκρινε πως τα καθίσματα της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη δεν πληρούν τους κανόνες πυρασφάλειας. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός βρήκε να διαθέτουν εύφλεκτο υλικό, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά και επιταχυντικά σε ενδεχόμενη φωτιά που δύναται σημειωθεί σε κάποιον συρμό.

«Τα τρία δείγματα σαφώς δεν καλύπτουν το επίπεδο πυραντοχής του προτύπου ΕΝ 45545 όσον αφορά την δοκιμή μέτρησης του Μέγιστου Μέσου Ρυθμού Έκλυσης Θερμότητας. Η σημαντικότερη παρατήρηση όμως είναι ότι τα δείγματα “Β4 ΝΕΟ” και “Β2 ΚΟΥΠΕ” είναι πολύ χαμηλότερης πυραντοχής από το δείγμα “Β4 ΠΑΛΑΙΟ”», το συμπέρασμα του οργανισμού.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι, τόσο από την Hellenic Train αλλά και από το υπουργείο Μεταφορών δεν υπήρξε κάποια αντίδραση ή έλεγχος παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις και ερωτήσεις αν συνεχίζουν τα τρένα να κυκλοφορούν με τα ίδια επικίνδυνα καθίσματα, γεγονός που αποδεικνύεται τώρα από τον έλεγχο και το πόρισμα.

Επικαιρότητα