Τέμπη: Προσπαθούν να ανακαλύψουν τηλεδιοίκηση (video)

Καταρρίφθηκε ολοσχερώς ο ισχυρισμός της κυβέρνησης για την τηλεδιοίκηση. Όπως ειπώθηκε κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταφορών η τηλεδιοίκηση δεν λειτουργούσε παρά μόνο ο τοπικός χειρισμός! Μάλιστα, ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ απάντησε ότι πιστεύει πως θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα στα Τέμπη αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος βρέθηκε στο Σταθμαρχείο Λάρισας και μίλησε στις κάμερες ώστε «να μην αφήσουμε κανέναν να παραπληροφορεί». Κατά τις δηλώσεις προσπάθησε να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι το σύστημα που είχε μπροστά του ήταν τηλεδιοίκηση.

Δείτε ακόμα: Στους δρόμους για το νερό

Λίγο μετά, όμως, ο εργαζόμενος του σταθμού τον διέψευσε πλήρως εξηγώντας πως πρόκειται για το σύστημα τοπικού χειρισμού. «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, είναι τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 χιλιόμετρα από την έξοδο του σταθμού. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2019, ενώ μέχρι τότε υπολειτουργούσε. Εξηγεί, τέλος, ότι βρισκόταν στο κτίριο που επισκευάζεται, το οποίο είναι ακόμα σε τραγική κατάσταση. Τότε μετά από παρέμβαση δόθηκε εντολή να σταματήσουν τις δηλώσεις.

Χαρακτηριστική, τέλος, είναι και η δήλωση του διευθυντή συντήρησης του ΟΣΕ, Ζαχαρία Στουρνάρα. Η δημοσιογράφος ρώτησε «αν θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα σε περίπτωση που λειτουργούσε το σύστημα, που καλύπτει 160 χλμ». «Πιστεύω πως ναι» ήταν απάντηση του.