Ταφόπλακα στο “Μακρή” βάζει ο Δήμαρχος…

τονίζει ο Γιώργος Οικονόμου

Η ανακοίνωση:

Η παράταξή μας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και δύο χρόνια σχετικά με το ακίνητο Μακρή και την αναγκαιότητα απόκτησής του για την επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης

Είχαμε κάνει προτάσεις και υποδείξει λύσεις

Ο Δήμαρχος μας αγνόησε για πολλοστή φορά. Αδιαφορούσε και κωλυσιεργούσε, εμπαίζοντας την Ένωση, συλλόγους και φορείς, κερδίζοντας χρόνο και υποσχόμενος κάθε φορά μια δανειακή σύμβαση, η οποία δεν ήρθε ποτέ.

Και φθάσαμε προφανώς με σκοπιμότητα σε έναν προϋπολογισμό με απένταξη του δανείου για το Μακρή. Ουσιαστικά έστρωσε το έδαφος για να χάσουμε το ακίνητο…. Στο παρά πέντε ο δήμαρχος θυμήθηκε την πρότασή μας για εναλλακτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά και πάλι ενέπαιξε τις παρατάξεις και την Ένωση Συλλόγων Γονέων με τις προθεσμίες που τέθηκαν και δεν τηρήθηκαν.

Η παράταξή μας δεν είχε άλλη λύση παρά να εμποδίσει την ψήφιση ενός προϋπολογισμού που θα ήταν ταφόπλακα για την απόκτηση του ακινήτου. Επί πλέον, και δεδομένου ότι δεν υπήρξε δυνατότητα συνεννόησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για κοινή εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού 2023, η παράταξη μας κατέθεσε πρόταση με μοναδική τροποποίηση την εγγραφή του συγκεκριμένου δανείου στον Προϋπολογισμό, ώστε να δώσει την δυνατότητα στην δημοτική αρχή να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή.

Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις έγινε φανερό ότι τρία χρόνια κωλυσιεργεί και δεν μπορεί… δήθεν να πάρει δάνειο που παίρνουν όλοι οι άλλοι Δήμοι και έχει το θράσος να φορτώνει στην αντιπολίτευση την ακύρωση της δικής του αδιέξοδης διαπραγμάτευσης!!! Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του και θα χρεωθεί τις όποιες συνέπειες αυτής. Είχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει μια δανειακή σύμβαση! Ποιος εμπόδισε την δημοτική αρχή να πάρει δάνειο; Η αντιπολίτευση; Ποιος διοικεί τον Δήμο; Εκτός και αν έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρουμε.