Σύσκεψη σωματείων για απεργιακή κλιμάκωση - EKFRASI.net

Σύσκεψη σωματείων για απεργιακή κλιμάκωση

Σε σύσκεψη για «αγώνα διαρκείας» και «κίνημα ανατροπής» καλούν πρωτοβάθμια σωματεία σήμερα, Τρίτη 14/03, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Αθήνα). Το κάλεσμα των σωματείων ΣΕΠΕ Κ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΠΕΝΕΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓ. ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρει:

Τα σωματεία μας εκτιμούν ότι η τραγωδία στα Τέμπη πυροδότησε το ξέσπασμα οργής της νεολαίας και όλου του λαού σε ένα τεράστιο κίνημα που εκδηλώθηκε σε όλη τη χώρα το οποίο πρέπει να δικαιωθεί και να νικήσει.

Αυτή η κινητοποίηση υποχρέωσε στον καθορισμό των απεργιών με την ΓΣΕΕ να τρέχει ασθμένοντας να ανακοινώσει γενική απεργία στις 16/3.

Ωστόσο ο γραφειοκρατικός εργοδοτικός συνδικαλισμός αρνείται να προβάλει τα αναγκαία αιτήματα που έχει ανάγκη η νεολαία και ο λαός προκειμένου να δικαιωθούν και να ανατραπεί η εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ και κεφαλαίου και η αβίωτη ζωή που διαμορφώνουν.

Θεωρούμε αναγκαίο να συμβάλουμε συλλογικά στο συντονισμό όλων των αγωνιστικών δυνάμεων για:
– Να διαμορφώσουμε ένα άμεσο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που απαιτούμε να δικαιωθεί τώρα
– Να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό σχέδιο για τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μετά την γενική απεργία στις 16 Μάρτη

Σ αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε συντονισμό σωματεία, συλλογικότητες και φορείς την Τρίτη 14/3 στις 7.30μμ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α).

Σημείωση: Επειδή η κυβέρνηση ανερυθρίαστα προωθεί το ν/σχέδιο που περιλαμβάνει το άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση του Νερού!!! και είναι ενδεχόμενο να το φέρει την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Και σε αυτή την περίπτωση θεωρούμε αυτονόητο ότι θα συμμετέχουμε σε κινητοποίηση που θα οργανωθεί την Τρίτη το απόγευμα στη Βουλή, η σύσκεψη συντονισμού θα γίνει αμέσως μετά την κινητοποίηση (εκτιμώμενη ώρα 7.30μμ).

Επικαιρότητα

Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονίας: Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τον νομικό ορισμό της γενοκτονίας

Η παγκόσμια κατακραυγή – πλην ιδιοτελών ή αφελών εξαιρέσεων – οδηγεί σε διεθνή απομόνωση το Ισραήλ και φέρνει πλέον οργανώσεις όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών

Κοινωνικός Τουρισμός: Από την Πέμπτη η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων

ΟΠΕΚΑ-Κοινωνικός Τουρισμός: Από την Πέμπτη η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ενημερώνουν, πως την Πέμπτη 4/9/2025 στις 12:00, αρχίζει η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων