Συντονισμός Αιρετών: Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις – Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του Σωτ.Λαπιέρη και των άλλων συλληφθέντων

|||

|||

       Από τον Συντονισμό Αιρετών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Ο Συντονισμός Αιρετών καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ στις χθεσινές διαδηλώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές και σε ένδειξη αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη για υφ’ όρων απόλυση.

 

      Η διαδήλωση δέχθηκε σφοδρή, απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία, με εκτεταμένη χρήση χημικών και της αύρας, με σκοπό τη διάλυσή της. Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών δικηγόροι και φωτορεπόρτερ, ενώ έγιναν πολλές προσαγωγές, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη. Ο Σωτήρης Λαπιέρης αντιμετωπίζει κατασκευασμένες, εξωφρενικές κατηγορίες, στα πλαίσια της γνωστής πλέον πρακτικής της αστυνομίας να στήνει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών. Κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Χαλάνδρι Ενάντια: Αλληλεγγύη στο Σ. Λαπιέρη και στους προσαχθέντες της πορείας για το Μιχαηλίδη

 

      Την πολιτική ευθύνη για την απαράδεκτη καταστολή της πορείας, την καταπάτηση του δικαιώματος στη διαδήλωση, τις συλλήψεις στο σωρό και τη σύλληψη του συναγωνιστή μας, Σωτήρη Λαπιέρη, φέρει ακέραια η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος. Είναι κυβερνητική επιλογή ο αυταρχισμός και η καταστολή, για να τσακιστούν όσοι αντιστέκονται, για να τρομοκρατηθεί προκαταβολικά ο λαός και η νεολαία, μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα που έρχεται και θα προκαλέσει τη λαϊκή οργή απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ.

 

      Δεν θα τρομοκρατηθούμε, δεν θα σιωπήσουμε.

 

      Ο λαός και η νεολαία θα απαντήσουν με αγώνες στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, στην κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής.

 

      Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων.

 

      Καλούμε το ΔΣ της ΚΕΔΕ να εκφράσει τη συμπαράσταση της στο διωκόμενο δημοτικό σύμβουλο Χαλανδρίου ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΠΙΕΡΗ και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση όλων των προκατασκευασμένων κατηγοριών που αποδόθηκαν εναντίον του.

 

      Διαβάστε κι αυτό: ΒΟΜΒΑ – Ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη!