Συντάξεις: Μετά το Πάσχα η πληρωμή τους – Νυχτερινή διαμαρτυρία από τους συνταξιούχους

«Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, δεν γίνεται να φέρουμε νωρίτερα δύο εβδομάδες την πληρωμή συντάξεων», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, απορρίπτοντας την πιθανότητα να πληρωθούν οι συντάξεις Μαΐου πριν την Κυριακή του Πάσχα.

Η υπουργός τόνισε ότι οι πληρωμές πάντα γίνονται τέλος του μήνα και υποστήριξε ότι χρειάζονται 20 μέρες για να γίνουν οι αλλαγές στην ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Μαΐου και οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τις τράπεζες. Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν τα 2.500.000 των συνταξιούχων πληρωνόντουσαν πριν από το Πάσχα στη συνέχεια θα περίμεναν 45 μέρες για την επόμενη πληρωμή της σύνταξής τους.

Οι συνταξιούχοι από τη μεριά τους διοργανώνουν νυχτερινή συγκέντρωση στις 11 Απριλίου στις 20.00 στην Πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Με ανακοίνωσή τους, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ καλούν σε συμμετοχή «τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, τη νεολαία», αναφέροντας:

«Οι Συνταξιούχοι όλης της Αττικής είμαστε για μια ακόμη φορά στον δρόμο του αγώνα. Συνεχίζουμε και δίνουμε ξανά το αγωνιστικό μας “παρών” και θα συνεχίσουμε να το δίνουμε κάθε μέρα στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Αυτή τη φορά νύχτα, σε μια νυκτερινή συμβολική αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή, την Παρασκευή 11/4/2025 ώρα 8μ.μ. λίγο πριν το Πάσχα διεκδικώντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

· Την άμεση καταβολή της 13ης και 14ης πληρωμένης από εμάς σύνταξης που όλες οι κυβερνήσεις έχουν αφαιρέσει και η σημερινή συνεχίζει.

· Των αναδρομικών δώρων και επικουρικών του 11μηνου 2015 -2016 για όλους τους συνταξιούχους με πολιτική απόφαση δίχως προαπαιτούμενα, νέες προσφυγές στα δικαστήρια και δικαστικές αποφάσεις.

· Την άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις.

· Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις μας και επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης στο 80% του κατώτερου μισθού.

· Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την κάλυψη όλων των αναγκών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

· Την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας υγείας.

· Να σταματήσει κάθε στήριξη, χρηματοδότηση στους αιματηρούς πολέμους και να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες του λαού, των εργαζομένων των συνταξιούχων».