Συνέλευση του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού την Τρίτη 25/10

||||

||||

..
..
..

Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο  Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός την Τρίτη 25 Οκτώβρη, στις 18.30 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, Λιόντου 6, 2ος όροφος στα Εξάρχεια. Στο κάλεσμα του αναφέρει: 

Ο πόλεμος κλιμακώνεται στην Ουκρανία, η αιματοχυσία και οι καταστροφές συνεχίζονται για οκτώ μήνες και οι απειλές ακόμα και για χρήση πυρηνικών όπλων δυναμώνουν. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και της Ελλάδας, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του πολέμου και φορτώνοντας νέα βάρη στους λαούς, με εξοπλισμούς, πολεμική προπαρασκευή, ενεργειακή φτώχεια, εθνικιστική τύφλωση.

Την ίδια ώρα οξύνεται και ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας με βασικό επίδικο την μοιρασιά των ΑΟΖ στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο! Οι απειλές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων δίνουν και παίρνουν και σιγοντάρονται από τα ΜΜΕ, ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος «θερμού επεισοδίου». Η εκτίναξη των πολεμικών δαπανών σε Ελλάδα και Τουρκία στερεί κρίσιμους πόρους από τις κοινωνικές ανάγκες, ενώ η ακρίβεια και η ανεργία χτυπάει τον κόσμο της δουλειάς και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στο στόχαστρο και των δύο κυβερνήσεων, όπως και της ΕΕ, βρίσκονται οι πρόσφυγες/σες και οι μετανάστες/στριες, με πιο πρόσφατα φρικαλέα παραδείγματα τα ναυάγια στα Κύθηρα και τη Λέσβο.

Οι λαοί δεν πρέπει να αποδεχτούν την υπάρχουσα κατάσταση. Οι ανταγωνισμοί τους θα μας σύρουν σε πόλεμο. Για αυτό απαιτείται η ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού, διεθνιστικού κινήματος σε Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία και παντού και η σύνδεση του με τα υπόλοιπα κοινωνικά κινήματα, τους φαντάρους και την εργατική τάξη για να μπλοκάρουμε τους πολέμους και τις πολιτικές της ακρίβειας, της φτώχειας και της προσφυγιάς.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός. Το επόμενο διάστημα θέλουμε να δυναμώσουμε τη δράση μας και να συνδέσουμε-συντονίσουμε πιο αποτελεσματικά τον αντιπολεμικό αγώνα, με τη συνολική ταξική πάλη, με τις παρεμβάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και κατοικίας.

Γι΄ αυτό καλούμε μαζικά αγωνίστριες και αγωνιστές, εργαζόμενους-εργαζόμενες, νέες και νέους που δραστηριοποιούνται στο μαζικό κίνημα, αλλά και εργατικά και φοιτητικά σχήματα και κινήσεις, συλλογικότητες γειτονιάς και εργατικές λέσχες, δημοτικές-τοπικές κινήσεις, αντιρατσιστικές κινήσεις και διεθνιστικές ή αντιπολεμικές πρωτοβουλίες, να συμμετάσχουν στη συνέλευση του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού για να συζητήσουμε την κατάσταση και να προχωρήσουμε από κοινού στα επόμενα βήματά μας.

Δείτε ακόμα: Πορεία αλληλεγγύης στη 19χρονη τη Δευτέρα – «Το σύστημα συγκαλύπτει»