Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Μικρής Σκηνής Βύρωνα αυτό το Σαββατοκύριακο

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο (18 και 19/2) συνεχίζονται οι παραστάσεις της “Μικρής Σκηνής” του Δήμου Βύρωνα, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στον ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας).

Το Σάββατο στις 5.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Οι μύθοι μας, τ’ αστέρια μας» από τον θεατρικό οργανισμό ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Σε αυτήν την παράσταση τ’ αστέρια έχουν ιστορίες και παραμύθια να μας πούνε. Και οι ιστορίες τους είναι βγαλμένες από την απέραντη Ελληνική μυθολογία. Ο Ηρακλής, ο Περσέας, η όμορφη Ανδρομέδα, ο θαυμαστός Πήγασος, η Κασσιόπη και τόσα άλλα αστέρια πριν ανεβούν στον ουρανό ήταν ήρωες θαυμαστοί στην ελληνική μυθολογία. Η ζωή και τα κατορθώματά τους ήταν τέτοια που οι θεοί, τους ανέβασαν ψηλά για να φωτίζουν τις νύχτες μας.

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση βασισμένη στην πλούσια Ελληνική μυθολογία με έντονο διαδραστικό χαρακτήρα.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ

Σκηνικό/κοστούμια: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Μουσική/τραγούδια: ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗΣ

Σκηνικά Αντικείμενα: Νεφέλη Γιώτη

Καπέλα μάσκες: Γιάννα Καλεκωνσταντή

Αξεσουάρ: Γιάννης Παπουτσής

Ηθοποιοί: Λαμπρινή Θάνου, Μαγδαλένα Κεραμάρ

«Η Έμπνευση μου είπε… παραμύθια να σας πω!»

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Η ‘Εμπνευση μου είπε… παραμύθια να σας πω!» από την Ομάδα Θεάτρου PIEDI SPORCHI. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Ο Μέντιος ο 15ος , ο Αυτάρας» από το βιβλίο «Η Έμπνευση μου είπε να σας πω… δέκα παραμύθια και μισό» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, καθώς και το παραμύθι της Έμπνευσης που ο συγγραφέας άφησε μισό, συνθέτοντας έτσι μία παράσταση που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό, τη συνύπαρξη, την ενσυναίσθηση και τη φιλαναγνωσία. Eλάτε να συμπληρώσουμε το τέλος του παραμυθιού που έμεινε μισό, σε μία παράσταση με χειροποίητες μάσκες, πολύ κέφι και ζωντανή μουσική.

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Δώρα Δόριζα

Μουσική-Χορογραφίες: Ελίζα Λιάρου / Δημήτρης Μακρής

Εικαστική Επιμέλεια σκηνικών/κοστουμιών- Κατασκευές: Ιώ Γρανιτσιώτη – Μαθιανάκη

Φωτισμοί: Βασίλειος Γκόγκας

Σκηνική-Ενδυματολογική επιμέλεια: Δώρα Δόριζα

Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου

Αφίσα: Δώρα Δόριζα

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δημήτρης Μακρής, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Δώρα Δόριζα