Συνεχίστηκε η ενημέρωση των κατοίκων του Χαλανδρίου για τους προσωπικούς καφέ κάδους βιοαποβλήτων

Συνεχίστηκε η ενημέρωση των κατοίκων του Χαλανδρίου για τους προσωπικούς καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και τη χρησιμότητα τους ως μέσο συλλογής προϊόντων παραγωγής ενέργειας από τις πεταμένες τροφές. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου “Πάνω από 7.000 κάτοικοι ενημερώθηκαν για τον καφέ κάδο στο Χαλάνδρι”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Χαλανδρίου έχει ως εξής:

Με σύνθημα “δώσε αξία στα σκουπίδια σου”, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε σε καμπάνια ενημέρωσης για τους καφέ κάδους που έχουν ήδη απλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, για την αξιοποίηση των απορριμμάτων της κουζίνας.

Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε σε τρεις “δόσεις”, σε διάφορες γειτονιές, μεταξύ 13 και 29 Ιουνίου, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Επικεφαλής της δράσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Συνολικά, έγινε πόρτα-πόρτα ενημέρωση, με θυροκολλήσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού και επιστολής Δημάρχου, Σίμου Ρούσου, στα γραμματοκιβώτια, σε πάνω από 3.000 νοικοκυριά τα οποία κατοικούν σε 610 κτίρια ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια σε πάνω από 600 πολίτες, στον δρόμο. Εκτιμάται ότι, η βασική πληροφορία της καμπάνιας «έφτασε» σε πάνω από 7.000 κατοίκους.

Διανεμήθηκαν ακόμα, 600 σάκοι εδαφοβελτιωτικού υλικού που παράχθηκε από την αξιοποίηση των απορριμμάτων στους καφέ κάδους.

Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι από τους λίγους Δήμους που διαθέτουν δίκτυο καφέ κάδων και προχωρά στην παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση των τροφών που πετάμε καθώς και στη μείωση των σκουπιδιών που οδηγούνται προς ταφή.

Στον καφέ κάδο ρίχνουμε: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών μαζί με τα κόκκαλα, υπολείμματα καφέ και τσάι μαζί με τα φίλτρα τους, φρούτα και λαχανικά με τις φλούδες και τα κοτσάνια τους, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, τσόφλια αυγών, γαλακτοκομικά, λίγα φύλλα.

Δεν ρίχνουμε στον καφέ κάδο: νωπά κρέατα και νωπά ψάρια, μαγειρικά λάδια, λίπη, συσκευασίες μεταλλικές, πλαστικές ή χάρτινες, κάψουλες καφέ, ξύλινα αντικείμενα, πριονίδι, αποτσίγαρα, στάχτη, ακαθαρσίες κατοικίδιων.