Συνδικάτο ΟΤΑ : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αυξηθούν οι έλεγχοι από το Σ.ΕΠ.Ε. σε Δήμους και Αμαξοστάσια, ώστε να διαπιστωθούν οι ελλείψεις και να εφαρμοστούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συνδικάτου

Από το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τη Παρασκευή 3 του Φλεβάρη μέλη της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του ΣΕΠΕ με αφορμή τα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα που μετράει ο κλάδος το τελευταίο δεκαήμερο, καθώς και τους 64 νεκρούς και χιλιάδες σακατεμένους που μετράμε τα τελευταία χρόνια. Καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε καθημερινά να δουλέψουμε στους Δήμους, τα άθλια γκαράζ, την απουσία Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), τα οχήματα «χρέπια», καθώς και τη σχεδόν παντελή απουσία ελέγχων από το ΣΕΠΕ. Απαιτήσαμε άμεσα να αυξηθούν οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ σε Δήμους και Αμαξοστάσια, ώστε να διαπιστωθούν οι ελλείψεις και να εφαρμοστούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τους
εργαζόμενους.

Ο Διοικητής του ΣΕΠΕ παραδέχτηκε ότι υπάρχει υποστελέχωση, καθώς και έλεγχοι τα τελευταία χρόνια γινόντουσαν μόνο μετά από κάποιο εργατικό ατύχημα και αυτό όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Κάτω από τη πίεση μας αναγκάστηκαν να δηλώσουν ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε κάποιους ελέγχους στους δήμους.

Συνάδελφοι δεν έχουμε αυταπάτες. Η σταδιακή υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η σοβαρότατη υποστελέχωσή του, καθώς και η μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, ώστε οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων να φεύγουν από το κάδρο, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση στους Δήμους θα συνεχίζει να είναι τραγική.

Συνάδελφοι δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Δεν περιμένουμε από κανένα σωτήρα να μας σώσει. Με τον αγώνα μας και τη οργάνωση στα σωματεία μας και στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημάρχων.