Συναυλία για την Παλαιστίνη στην Αγία Παρασκευή

Συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αγία Παρασκευή διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής, μέλος της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) και ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος (μέλος της ΟΓΕ) με τη στήριξη μαζικών φορέων της πόλης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Δεκέμβη στις 18.00 στο 1ο ΕΠΑΛ (Παπαφλέσσα 17).

Οι φορείς αναφέρουν σχετικά: «Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή χτυπάνε σήμα κινδύνου και μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Τα παιδιά μας βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωπα με τις εικόνες του πολέμου, με τις εικόνες των αθώων θυμάτων από τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές.

Με τις σκέψεις αυτές ζητήσαμε από τη σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και γονείς, στο πλαίσιο αυτής της δράσης και με σύνθημα “Αλληλεγγύη στα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης” να οργανωθούν συζητήσεις και παρεμβάσεις μέσα στο μάθημα με θέμα την ειρήνη.

Ιδιαίτερα να βοηθήσουμε τα παιδιά μας ώστε να εκφραστεί με όλους τους τρόπους, με χρώματα, λέξεις, ερμηνείες, απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια για την Ειρήνη κλπ. η δική τους φωνή απέναντι στους πολέμους και την προσφυγιά.

Την ημέρα αυτή θα παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών και όποια άλλη δραστηριότητα για την Ειρήνη.

Τα παιδιά θα πάρουν από την Επιτροπή Ειρήνης ονομαστικό βραβείο για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση».