Συναυλία αλληλεγγύης στους μουσικούς της Γάζας

Συναυλία αλληλεγγύης από τους μουσικούς της Αθήνας στους μουσικούς της Γάζας διοργανώνεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο ΚΥΤΤΑΡΟ. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί να δοθεί στο A shelter for Gaza’s artists, ένα crowdfunding των οργανισμών  Al Kamandjâti, Edward Said National Conservatory of Music, Delia Arts Foundation και Jafra Productions.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά)

Λιάκος Εισβολέας
Ματούλα Ζαμάνη
Καλογεράκη bros

Ναταλία Λαμπαδάκη
Πέτρος Μάλαμας
Δημήτρης Μητσοτάκης
Δημήτρης Μυστακίδης

Ορέστης Ντάντος
Γιάννης Παπαγεωργίου
Μαρία Παπαγεωργίου
Βασίλης Προδρόμου
Φώτης Σιώτας
Νεφέλη Φασούλη
Μάρθα Φριντζήλα

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Καθώς οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εναντίον του λαού της Γάζας με σκοπό την πλήρη εξάλειψη κάθε Παλαιστινιακού στοιχείου, όλες οι κοινωνικές ομάδες στην μαρτυρική αυτή περιοχή έχουν χάσει αθώες ανθρώπινες ζωές, ολόκληρο το βιός τους και τα σπίτια τους.

Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, στην Αθήνα έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης από ενεργούς μουσικούς οι οποίοι μέσω της τέχνης τους επιστρατεύονται για να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των Παλαιστινίων συνάδελφών τους και των οικογενειών τους στην Γάζα.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές αναζητούν και κλείνουν χώρους τέχνης, θέατρα και μουσικές σκηνές με σκοπό την συλλογή χρημάτων μέσω μουσικών παραστάσεων κάθε είδους μουσικής. Στις εκδηλώσεις αυτές, πέρα από μουσική, θα υπάρχουν χαιρετισμοί και ολιγόλεπτες ομιλίες από ανθρώπους που έχουν συμπαρασταθεί έμπρακτα πολλά χρόνια στον λαό της Παλαιστίνης και είναι βαθιά γνώστες του εβδομηνταπεντάχρονου μαρτυρίου του.

Η αποστολή των χρημάτων της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μέσω ασφαλούς οδού καθότι υπάρχει άμεση επαφή με τους υπευθύνους που ξεκινήσανε το Fundraiser project “SHELTER FOR GAZA ARTISTS” αλλά και τους Παλαιστίνιους της Γάζας που είναι τελικοί αποδέκτες της ενίσχυσης και συντονίζουν την διαχείριση των χρημάτων και τις σχετικές ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για την στέγαση των μουσικών με τις οικογένειές τους και κάλυψη των πρώτων αναγκών, σε πρώτη φάση.

Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τους ίδιους τους μουσικούς καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα ψυχικά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας».

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το “SHELTER FOR GAZA ARTISTS” προς χάριν του οποίου γίνεται η εκστρατεία αλληλεγγύης από τους μουσικούς της Αθήνας, παρακαλώ δείτε εδώ:

https://www.gofundme.com/f/srmap-a-shelter-for-gazas-artists

INFO:

“From the river to the sea”
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΚΥΤΤΑΡΟ
Ηπείρου 48 & Αχαρνών 
www.kyttarolive.gr

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 20.30

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: More.com