Συνάντηση προεδρείου Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με Κ.Ο. του ΜΕΡΑ 25

|||

|||

          Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ζητήσει και ήδη πραγματοποιεί με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, προκειμένου να θέσει τα προβλήματα του κλάδου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρέπει να επιλυθούν άμεσα, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25.

 

          Από τη συζήτηση προέκυψε η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω και της υποχρηματοδότησης τους, που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Στόχευση των κυβερνήσεων, μέσω αυτής της απαξίωσης, είναι η εκχώρηση ολόκληρων υπηρεσιών ή αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα εργολαβικά και ιδιωτικά συμφέροντα. Με την διαπίστωση αυτή συντάχθηκαν οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για σχέδιο εργολαβοποίησης και ιδιωτικοποίησης όλων των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων.

 

         Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έθεσαν το θέμα των άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, όπως και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών, με τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25 να συμφωνούν πώς θα πρέπει να προκηρυχθεί άμεσα μία μεγάλη προκήρυξη προκειμένου να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό στους Ο.Τ.Α.

 

         Διαβάστε ακόμα: Η Αττική (ξανα) μετράει τις πληγές της, η κυβέρνηση πανηγυρίζει μέσα στις στάχτες

 

         Τέθηκαν επίσης στη συνάντηση οι συνέπειες του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) στο εργασιακό καθεστώς των Ο.Τ.Α., και ιδιαίτερα η καθολική εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η αμφισβήτηση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) για πολλούς κλάδους, καθώς και η προσπάθεια περικοπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα Εργατικά Ατυχήματα που αυξάνονται δραματικά, χωρίς οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να πράττουν τα δέοντα για την αντιμετώπιση αυτού του θλιβερού φαινομένου.

 

         Το ΜέΡΑ25 δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης Νομοσχεδίων ή επερωτήσεων, αλλά και στο δρόμο, σε περίπτωση κινητοποιήσεων για την επίλυση των βασικών προβλημάτων του κλάδου, θεωρώντας πώς το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο.

 

         Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Νίκος Τράκας και τα Μέλη της Σταματία Τσουμέα, Χριστόδουλος Ευθυμίου και Σπύρος Κωνσταντάς, ενώ το ΜέΡΑ25 εκπροσώπησαν η Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, ο συντονιστής της Κ.Ε. Κώστας Ντάσκας και το μέλος της Κ.Ε. Περικλής Ζήκας.