Συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Δήμαρχο Αθηναίων

|||

|||

         Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη προκειμένου να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

       Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης άκουσε με κατανόηση τις ανησυχίες και τα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως του τα έθεσαν τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Μεταξύ αυτών, οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και η προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. που υπονομεύεται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις με στόχο την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών στα μεγάλα-ιδιωτικά συμφέροντα.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα – Νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

 

      Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τασσόμενος με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά και ξεκάθαρα, υπέρ του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Όσον αφορά στο θέμα των συμβασιούχων, ο κ. Μπακογιάννης εκφράστηκε επίσης θετικά, επικαλούμενος και την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Αθηναίων να στηρίξει τις δικαστικές προσφυγές των εργαζομένων COVID-19 για παραμονή τους στην εργασία.

 

      Τέλος, Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Δήμαρχος Αθηναίων συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις, με σκοπό να υπάρχει απευθείας ενημέρωση, παρεμβάσεις και ανάληψη ενεργειών προς πάσα κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.