Συμμετοχή του προγράμματος Cultural Hidrant του Δήμου Χαλανδρίου σε διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο

Τη συμμετοχή του προγράμματος Cultural Hidrant σε διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου. Το webinar που έχει τίτλο “ENGAGE.ACTIVATE.PROCURE” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 12.00′ – 13.30′.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Χαλανδρίου έχει ως εξής:

Το Χαλάνδρι με το πρόγραμμα Cultural Hidrant για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου και η ισπανική Αλμέρια με το πρόγραμμα CAMINA, χρηματοδοτούμενα και τα δύο από τις Αστικές Καινοτόμες Δράσεις της ΕΕ (Urban Innovative Actions Initiative) συμμετέχουν στο διεθνές webinar “ENGAGE.ACTIVATE.PROCURE”, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024, στις 12.00′ – 13.30‘.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι/ες να το παρακολουθήσουν, μπορούν να το δηλώσουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/engage-activate-procure-tickets-922102662887?aff=oddtdtcreator

To Webinar θα διερευνήσει το ρόλο που μπορεί να παίξει ο τομέας του Πολιτισμού και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση πολιτών καθώς η καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και υλοποιούνται πολιτιστικές πολιτικές αποτελεί κλειδί για την ουσιαστικότερη συμμετοχή ποικίλων (και απρόσμενων) ενδιαφερόμενων και κοινωνικών κατηγοριών που συνήθως δεν παίρνουν μέρος σε πολιτικές διαδικασίες τοπικής διακυβέρνησης.

Η εστίαση στα δίκτυα και στις διασυνδέσεις των κατοίκων, το άνοιγμα των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, σχεδιασμού και διαχείρισης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων και υπηρεσιών, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη δράσεων αστικής ανάπλασης ικανών να συνδυάζουν το μετασχηματισμό των φυσικών και δομημένων στοιχείων των πόλεων με την κοινωνικο-οικονομική αναζωογόνηση των γειτονιών και την εμπλοκή των τοπικών κοινοτήτων.

Σε αυτή την προοπτική οι εμπειρίες των προγραμμάτων CAMINA και Cultural HI.D.RA.N.T. μας βοηθάνε να συζητήσουμε πώς μπορούν να ασκηθούν επιδραστικές πολιτικές σε τοπικό επίπεδο μέσω του Πολιτισμού και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέσω πρακτικών συμμετοχικού σχεδιασμού και υλοποίησης καινοτόμων συνεργατικών υπηρεσιών επανασχεδιασμού των διαδικασιών των δημόσιων διαγωνισμών και δημιουργίας νέων θεσμών που εστιάζουν και στις πιο ευάλωτες ομάδες των ανθρώπων που ζούνε στις πόλεις μας, στην προοπτική μετατροπής των πόλεων σε κοινό αγαθό.