Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου: Αποτελέσματα εκλογών και πρόγραμμα δράσεων

Από το Δ.Σ. του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο Ευριπίδης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ένα πολύ μεγάλο και θερμό «ευχαριστώ» στα μέλη μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση καθώς και τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων του συλλόγου μας. Η αθρόα προσέλευση των μελών μας αναδεικνύει την ανάγκη που έχει η πόλη μας για έναν δυνατό Πεζοπορικό Σύλλογο.

Η διαδικασία των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της οδού Γρ. Γυφτοπούλου 2, και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μετά την εντυπωσιακή συμμετοχή των τακτικών μελών του συλλόγου, η οποία άγγιξε το 74,4%.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες και συγκροτήθηκε σε σώμα την Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, είναι η εξής :

Πρόεδρος : κ. Σπανουδάκης Γιώργος

Αντιπρόεδρος : κ. Θεοδωρίδης Συμεών

Γεν. Γραμματέας : κα Πετράκου Σταυρούλα

Ταμίας : κ. Θώδης Γιώργος

Βοηθός Γραμματέας : κ. Θάνος Γιώργος

Μέλος : κ. Τίτος Μάριος

Μέλος : κ. Αγγελόπουλος Παναγιώτης

Αναπληρωματικά Μέλη : κα Ζαραβίνου Γεωργία και κα Χαλκέα-Μπούρδου Έφη

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι : κα Ζήσογλου Μαργαρίτα, κ. Καραπούλιος Αθανάσιος και κα Μάναλη Κωνσταντίνα.

Υποσχόμαστε σε όλους όσοι στήριξαν την μέχρι σήμερα προσπάθειά μας ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας, διοργανώνοντας αξέχαστες πεζοπορικές εμπειρίες, γιατί όλοι έχουμε μια κοινή αγάπη για το βουνό και την φύση.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το νέο προφίλ του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου είναι Πεζοπόροι Χαλανδρίου. | Facebook

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Χαλανδρίου για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνεχίζουμε δυναμικά!!!

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. του Συλλόγου έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα δράσεων για το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου που είναι το παρακάτω:

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου υποδέχονται το καλοκαίρι με πεζοπορικές και αγωνιστικές δράσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους τους να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες.

Κυριακή 4 Ιουνίου : Πεζοπορία στον Καταρράκτη της Ραπεντώσας

Η Ομάδα των Πεζοπόρων θα εκδράμει στον κρυμμένο καταρράκτη της Πεντέλης και την γραφική λίμνη της Ραπεντώσας. Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από το Φράγμα μέσα στο πανέμορφο φαράγγι με τελικό προορισμό τον Καταρράκτη της Ραπεντώσας. Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή 5 χλμ., μέσα από το ποτάμι, μέχρι τα κρυστάλλινα νερά του καταρράκτη. Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να κολυμπήσουν στα δροσερά νερά της λίμνης.

Σημείο συνάντησης : 09:45 πμ. στο Φράγμα της Ραπεντώσας

Εναλλακτικά κάποια αυτοκίνητα θα ξεκινήσουμε στις 9:00 πμ. από το Μετρό Χαλανδρίου

Κυριακή 11 Ιουνίου : Η Αγωνιστική Ομάδα θα τρέξει στον αγώνα Argithea Mountain Race

Η Αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας θα τρέξει τον αγώνα 10 χλμ. που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στην Αργιθέα Καρδίτσας, το Argithea Mountain Race. Πρόκειται για την διεξαγωγή αγώνων 21 χλμ, 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. ανάμεσα στις ομορφιές που αναδεικνύονται από τις κορυφές Τσμί 1.911 μ., Ντελιδίμι 2.163 μ., Βουτσικάκι 2.152 μ., Καζάρμα 1.977 μ. και Καράβα 2.184 μ..

Κυριακή 18 Ιουνίου : Πεζοπορική εκδρομή και μπάνιο στην κοσμοπολίτη Ύδρα

Ο σύλλογος μας διοργανώνει πεζοπορική εκδρομή στην πανέμορφη Ύδρα που η μοναδικότητα της έγκειται στο συνδυασμό της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας της, την πλούσια παράδοση του νησιού και το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον. Η Ύδρα είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί που δεν κυκλοφορούν τροχοφόρα και είναι η χαρά του περιπατητή και του φυσιολάτρη, αφού διαθέτει αρκετές διαδρομές με πλήρη σήμανση.

Θα πεζοπορήσουμε μέχρι την κορυφή Έρως, μια διαδρομή 10 χλμ με υψομετρική 670 μ. και βαθμός δυσκολίας : 1,5+. Εναλλακτικά, θα γίνει και μια μικρή πεζοπορία 4 χλμ. δίπλα στην θάλασσα μέχρι το χωριό και την παραλία Βλυχού, η οποία έχει καταταχθεί ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης. Τα υπέροχα, καθαρά νερά σε μπλε και πρασινωπές αποχρώσεις, δίπλα σε λευκά σπιτάκια με ολάνθιστες αυλές συγκροτούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό

Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν θα έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο για να χαρούν τις ομορφιές του νησιού, που δεν περιορίζονται μόνο στις πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές της, αλλά και στα ιστορικά αξιοθέατα της και τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια.

Η μετάβαση θα γίνει με πούλμαν μέχρι το Μετόχι και στην συνέχεια θα πάρουμε το καραβάκι για να περάσουμε στο μαγικό νησί της Ύδρας.

Σάββατο 1 Ιουλίου : Βραδιά Μπύρας

Με καλοκαιρινή διάθεση και την θερμοκρασία στα ύψη θα περάσουμε όλοι μαζί μια αξέχαστη βραδιά, απολαμβάνοντας παγωμένη βαρελίσια μπύρα στο αγαπημένο μας στέκι Casper’s (Ανδρέα Παπανδρέου 28 μέσα στο Εμπορικό Κέντρο) με συνοδεία ωραίας ζωντανής μουσικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου.