Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ν.Ι: Φέρνει αποτελέσματα ο αγώνας μας

|||

|||

..

..

 

Ο συνεχής αγώνας και οι δράσεις του συλλόγου μας έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα. Με αποφάσεις δικαστηρίου έγιναν:
 
1. Αορίστου χρόνου σχολικές καθαρίστριες
2. Παρέμειναν στη δουλειά συμβασιούχοι covid
 
Ο Σύλλογος μας έθεσε εξ αρχής στόχους:
 
1. Την αναγκαιότητα προσλήψεων τακτικού προσωπικού καθ’ ότι οι δήμοι έχουν αποψιλωθεί, αφού επί 15 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις, με εξαίρεση την προκήρυξη της 3Κ το 2018, που αφορούσε προσωπικό καθαριότητας. Αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στις υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και εκ του πονηρού να ανοίγουν δρόμοι για ιδιωτικοποιήσεις που είναι πολιτική της κυβέρνησης και ορισμένων Δημάρχων.
 
2. Την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων παρατασιούχων – συμβασιούχων οι οποίοι κρατούν όρθιους τους δήμους και στην πραγματικότητα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
3. Την απόσυρση νομοθετικής διάταξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να επιβάλλει στους Δήμους να κάνουν εφέσεις, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δικαιώνονται πρωτόδικα μετά από προσφυγή τους στα δικαστήρια. Με την διάταξη αυτή καταργεί την αυτοτέλεια των Δήμων, αδιαφορεί για τις ανάγκες τους και προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.
 
 
Για την διεκδίκηση και την υλοποίηση των στόχων μας:
 
 
1. Μετέχουμε αγωνιστικά σε απεργίες και έχουμε βρεθεί στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα έχουμε έμπρακτα σταθεί αρωγοί στους συναδέλφους που προσέφυγαν στα δικαστήρια για τη δικαίωσή τους.
 
2. Ο σύλλογός μας έφερε ως θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τις θέσεις μας και η πρόταση που είχαμε καταθέσει ψηφίστηκε και είναι επισήμως θέσεις και του Δήμου μας.
 
 
Ο αγώνας και οι προσπάθειες των εργαζομένων έχουν φέρει ήδη ΚΑΡΠΟΥΣ. Συνάδελφοι συμβασιούχοι με προσωρινές διαταγές, παραμένουν στη δουλειά. Συναδέλφισες καθαρίστριες σχολείων συμβασιούχες, δικαιώθηκαν και είναι πλέον Αορίστου Χρόνου. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων παρατασιούχων – συμβασιούχων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για να καταργηθεί στην πράξη η επιβολή υποχρεωτικής έφεσης σε δικαστικές αποφάσεις που έχουν δικαιώσει συναδέλφους.
 
Θα είμαστε πάντα μαζί με τους εργαζομένους στον αγώνα για την δικαίωσή τους και θα υπηρετούμε με συνέπεια τις αρχές και τις θέσεις μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.
 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ