Συλλήψεις για… ρευματοκλοπή σε εκδήλωση στο Πάρκο Δρακόπουλου

||||

||||

..
..
..

Κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Πάρκου Δρακόπουλου, την Κυριακή 18 Ιουλίου το βράδυ, η αστυνομία επενέβη στο χώρο προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπή! Οι συλληφθέντες οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα, όπου και έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Η Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου καταγγέλλει πως ξαφνικά “εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις με τζιπ ΟΠΚΕ και αφότου τραμπούκισαν τα άτομα που βρισκόντουσαν στο χώρο, συνέλαβαν τρία απ’ αυτά (ένα ανήλικο) με τις κατηγορίες για ρευματοκλοπή και αντίσταση”. “Μετά το συμβάν, κόσμος της γειτονιάς συγκεντρώθηκε αντανακλαστικά αρχικά στο Πάρκο και στη συνέχεια με μικρή πορεία κατέληξε στο ΑΤ Πατησίων (Αγίας Λαύρας) όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα” προσθέτει.

Η Συνέλευση τάσσεται ενάντια στο “τσιμέντωμα και την ιδιωτικοποίηση” του πάρκου και διεκδικεί τα παρακάτω:

Συντήρηση πάρκου: Συντήρηση και καθαρισμός του πάρκου από την υπηρεσία πρασίνου όπως είναι αυτονόητο. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι προσπαθούμε να συντηρήσουμε το πράσινο και ο Δήμος αντί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, κόβει το νερό του πάρκου.

– Δημιουργία παιδικής χαράς: Σε μία πόλη που αντιστοιχούν χιλιάδες παιδιά ανά παιδική χαρά, ο Δήμος ξηλώνει και καταστρέφει ξανά και ξανά όλα τα παιχνίδια που βάζουμε και συντηρούμε με λεφτά μας οι κάτοικοι.

 

– Αναστήλωση των Διατηρητέων – Διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης: Τα εναπομείναντα 2 χαρακτηρισμένα κτίρια (ΦΕΚ Β 621/1983, ΦΕΚ Δ 573/1983) είναι εκτός μελέτης. Ο Δήμος τα αφήνει για άλλη μια φορά στη μοίρα τους με προφανή στόχο πια να καταρρεύσουν πλήρως και να αποχαρακτηριστούν, δίχως καμία απαίτηση για αποζημιώσεις από τον υπαίτιο ιδιοκτήτη Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

– Χαρακτηρισμός όλου του κληροδοτήματος ως Κοινόχρηστο Πράσινο: Επαναφορά σε ισχύ του ρυμοτομικού του ‘81 (ΦΕΚ Δ 513/1981) που καταπατήθηκε από την επιβολή όρων δόμησης στο πάρκο.

Δείτε ακόμα: 230.000 εντολές για διακοπή ρεύματος από τις αρχές Ιουλίου