Συγκέντρωση για την ακρίβεια

Δυναμική συγκέντρωση για την ακρίβεια στην Αγία Παρασκευή

Τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη στις 18.00μ.μ στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, φορείς της Μεταμόρφωσης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια.

..

Στη συγκέντρωση καλούν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», η Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (μέλος της (ΟΓΕ), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Μεταμόρφωσης – Φιλαδέλφειας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας – Παράρτημα Ν. Ιωνίας-Ν. ΗρακλείουΜεταμόρφωσης-Νέας Φιλαδέλφειας.

..

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Δεν πάει άλλο! Κάθε χρόνο και χειρότερα !!!!

Παίρνουμετηζωήτηδικιάμαςκαιτων παιδιώνμαςσταχέριαμας!

Καλούμε όλους σε μια ξεχωριστή δράση ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει την λαϊκό εισόδημα την Δευτέρα 18 Δεκέμβρηστις18.00μ.μστηνπλατεία Ηρώων πολυτεχνείου.

Και αντιπαλεύουμε :

Κάθε μέτωπο που τσακίζει τις ανάγκες μας, και δεν αφήνουμε σε «χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση και την εργοδοσία, κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ότι «κανονικότητα» σημαίνει αθλιότητα διαρκείας για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα

Δεν υπάρχει δικαίωμα των εργαζομένων, δεν υπάρχει ανάγκη τους που να μην συναντάει «τοίχο». Τον «τοίχο» των ματωμένων πλεονασμάτων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, της γεωπολιτικής αναβάθμισης

Η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και διαρκώς κόβουμε από τα απαραίτητα για εμάς, τα παιδιά, και τα εγγόνια μας. Το νέο κύμα ενεργειακής φτώχειας που έρχεται από την 1η Γενάρη με τα χρωματιστά τιμολόγια κερδοφορίας των παρόχων.

Οι Μισθοί και οι Συντάξεις την ίδια στιγμή είναι καθηλωμένο στα ύψη και ίσα που φτάνει μέχρι το πρώτο 15μερο του μήνα, οι δήθεν αυξήσεις που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι 40 ευρώ τον μήνα για κάθε δημόσιο υπάλληλο , όταν οι απώλειες του ονομαστικού μισθού από το 2008 μέχρι το 2020 ξεπέρασαν το 25%, το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί στα ύψη , ενώ κρίσιμοι τομείς όπως Υγεία ,Παιδεία Αθλητισμός εμπορευματοποιούνται και γίνονται πανάκριβοι. 

Η νέα φορολεηλασία που προωθείται για τους μικρούς επαγγελματίες και τη γενικευμένη επίθεση στη λαϊκή κατοικία, με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης».

Το κράτος «ανίκανο» να προστατεύσει τη ζωή του λαού απέναντι σε καιρικά και άλλα φαινόμενα, συνεχίζει την επαγγελματική του «ικανότητα» να δίνει το «παρών» σε κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όπως στην Παλαιστίνη…

Τα σύννεφα των ανταγωνισμών και των πολέμων να πυκνώνουν, οι ανησυχίες ιμπεριαλιστικών οργανισμών και επιτελείων για την καπιταλιστική οικονομία διεθνώς μας προειδοποιούν για τα ακόμα χειρότερα τους λαούς,

Στο φόντο αυτό μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι η πάλη τους, η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις επιτροπές τους.

Να αναδείξουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις κόντρα στην προσπάθεια εξωραϊσμού της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και στην προπαγάνδα της αναμονής για …καλύτερες μέρες

ΔΙΕΚΔIΚΟΥΜΕ :

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια της Ενέργειας και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.( ενίσχυση του προσωπικού και των γιατρών στο παράρτημα του ΙΚΑ Μεταμόρφωσης , να φτιαχτούν και άλλοι παιδικοί σταθμοί και σχολική μονάδα Λυκείου στην περιοχή μας για την εξυπηρέτηση των οικογενειών )
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών (π.χ. κολυμβητήρια) και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).