Συγκέντρωση για την ακρίβεια στη Ν. Ιωνία

Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια διοργανώνεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11.30, στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη. Στη συγκέντρωση καλούν: η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας-υδραγωγείο, το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Ν. Ιωνίας και η Πρωτοβουλία στα Βόρεια ενάντια στην Ακρίβεια και τη Φτώχεια. Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα:

Εδώ και περίπου ένα χρόνο παρακολουθούμε καθημερινά τον ευτελισμό της ζωής μας, με τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στα ενοίκια. Αυξάνονται τα πάντα εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις μας!

Δείτε σχετικά: «Εκτός Σχεδίου»: Οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν 16%-20% στη Νέα Ιωνία

Από την ενεργειακή φτώχεια, τις πανάκριβες τιμές και τους πλειστηριασμούς κάποιοι χάνουν, κάποιοι κερδίζουν. Οι εταιρείες ενέργειας θησαυρίζουν (τη στιγμή που επιδοτούνται κι από την κυβέρνηση της ΝΔ) ενώ οι τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές αυξάνονται. Οι πλειστηριασμοί λαϊκών είναι καθημερινότητα… Οι μεγάλες επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφουν τεράστια κέρδη στις πλάτες όσων προσπαθούν να βγάλουν το μήνα για να πληρώσουν τα ενοίκιά τους. κατοικιών Στα  χρηματιστήρια των τροφίμων η πείνα γίνεται κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή, και εν αναμονή των εκλογών φυσικά, μας κοροϊδεύουν με αυξήσεις-κοροϊδία στους μισθούς και με κουπόνια (voucher & pass) της ζητιανιάς.

Φταίει το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και όσοι τους στηρίζουν! Το ρεύμα άρχισε να αυξάνει έναν χρόνο πριν από τον πόλεμο. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και η αγορά φταίνε για τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς!

Οποιαδήποτε διεκδίκηση και κινητοποίηση του κόσμου αντιμετωπίζεται με βία και καταστολή και με μια συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης της συλλογικής δράσης, της αντίστασης και των διεκδικήσεων απ’ την πλευρά των εργαζομένων. Παρουσιάζουν την ακρίβεια ως αναπόφευκτη συνέπεια του πολέμου, ως αναπόφευκτο κόστος που πρέπει να το πληρώσουμε εμείς, ενώ με απίστευτο κυνισμό η κυβέρνηση δηλώνει ότι… «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Είναι σαφές ότι όλα αυτά δεν είναι παροδικά και ότι καμία λύση δεν θα έρθει από τα πάνω.

Καλούμε τον κόσμο στις γειτονιές μας, που δεν αντέχει αυτή την βάναυση και μίζερη καθημερινότητα, να βγούμε στο δρόμο, να συζητήσουμε, να αντισταθούμε. Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να δημιουργήσουμε σε όλες τις γειτονιές  συλλογικές μορφές αγώνα  και ένα  πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα νερό και φαγητό.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεσες αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από το ύψος του πραγματικού πληθωρισμού/ Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια! Πλαφόν(διατίμηση) στην ενέργεια και τα είδη διατροφής!
  • Διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών.  Φραγμός στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και στις αυξήσεις ενοικίων.
  • Κανένας φόρος σε ρεύμα και καύσιμα.
  • Το ηλ. Ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα. Η ΔΕΗ και όλες οι μονάδες παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και εμπορίας του ρεύματος να περάσουν στο δημόσιο, χωρίς αποζημίωση.
  • Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και όλης της διαδικασίας τιμολόγησης και εμπορίας του ρεύματος μέσα από αυτά.
  • Παιδεία,  υγεία, Μ.Μ.Μ και κοινωφελείς υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες.
  • Να σταματήσουν η καταστολή, οι διώξεις, οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και οι παρακολουθήσεις.
  • Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Απειθαρχία στα ευρωμνημόνια και τους μηχανισμούς επιτήρησης της Ε.Ε, διαγραφή του  χρέους.