Συγκέντρωση για τα Τέμπη και στην Αγία Παρασκευή

Τη συγκέντρωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Παρασκευής σήμερα (15/03) στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, για το δυστύχημα στα Τέμπη στηρίζει ο Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Θρηνούμε τον χαμό 57 συμπολιτών μας, νέων στην πλειοψηφία αλλά και εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο παράλογο δυστύχημα των Τεμπών. Η τραγωδία στα Τέμπη δεν έπεσε από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα της διάλυσης του ενιαίου και Δημόσιου Οργανισμού Σιδηροδρόμων, αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης των μεταφορών και της ασφαλούς λειτουργίας τους.  Είναι αποτέλεσμα επίσης, της αναξιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων που επέβαλαν τα κόμματα εξουσίας και οι εργοδοτικές  πλειοψηφίες στο Συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ασφάλεια και η υγεία στα μέσα μεταφοράς αλλά και γενικότερα στους χώρους δουλειάς δεν ήταν και δεν είναι δυστυχώς προτεραιότητα για τις διοικήσεις των οργανισμών, για τις κυβερνήσεις και πολύ περισσότερο δεν είναι για τις ιδιωτικές εταιρείες. Αν θα φτάσουμε κάποτε να είμαστε ασφαλείς, αυτό θα είναι κατάκτηση των απλών πολιτών που αγανακτώντας για την  κερδοσκοπία και τα ρουσφέτια, διαμαρτύρονται με κάθε τρόπο απαιτώντας εδώ και τώρα αξιοκρατία, διαφάνεια, ασφαλείς μεταφορές.

Σήμερα στις 7 το βράδυ συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο σύλλογος Γυναικών Αγ. Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. Συμμετέχουμε απαιτώντας δικαιοσύνη για τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους, καταδίκη για τους υπεύθυνους και αλλαγές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να κάνουν την απαίτηση για δικαιοσύνη και την ανάγκη για άμεσα μέτρα δική τους υπόθεση, συμμετέχοντας στην σημερινή συγκέντρωση για την ασφαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων και όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.