Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 24 Φλεβάρη στην πλατεία Δημαρχείου Μεταμόρφωσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 24 Φλεβάρη στην πλατεία Δημαρχείου Μεταμόρφωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το έγκλημα των Τεμπών, διοργανώνει, μαζί με άλλους φορείς και Συλλόγους, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης και με ανακοίνωση του καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης (μέλους της Ο.Γ.Ε.) έχει ως εξής:

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.   Ένα χρόνο μετά, το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» που ακούστηκε δυνατά σε όλη την Ελλάδα από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους παραμένει επίκαιρο:

 • Ώστε «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφτεί» όπως φωνάζαμε όλοι μαζί. Για να αναδειχτούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι: Το κυνήγι του κέρδους των εταιριών και η αδιαφορία του κράτους για τις ανάγκες των πολλών. 
 • Γιατί η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα μας για να «σκάνε από τα κέρδη» τα μεγάλα σουπερμάρκετ και οι όμιλοι ενέργειας, η άδικη φορολογία και το αβάσταχτο κόστος ζωής έχει λεηλατήσει  το εισόδημα μας, ο μισθός μας τελειώνει στις 20 του μήνα, η ένταση στους χώρους δουλειάς χτυπάει κόκκινο, τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται ραγδαία ,πολλοί εργαζόμενοι ζουν στην ανασφάλεια και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.
 • Γιατί οι δημόσιες δομές υγείας συρρικνώνονται, απαξιώνονται, υποβαθμίζονται όπως έγινε πρόσφατα με το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Ν. Ιωνία και την απειλή της έξωσης του Κέντρου Υγείας, την υποστελέχωση και με πολλές ελλείψεις το δικό μας τοπικό ιατρείο του ΕΟΠΠΥ, την ίδια στιγμή που πάνω από 40 ιδιωτικά διαγνωστικά και κλινικές έχουν φυτρώσει στην ευρύτερη περιοχή σαν τα μανιτάρια για να εμπορεύονται την υγεία του λαού.
 • Γιατί στα σχολεία της πόλης μας υπάρχουν τεράστια κενά, στοιβάζονται πολλά παιδιά σε μικρές αίθουσες ,στο καινούργιο Λύκειο μόλις στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας με πολλά προβλήματα.  Και αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση, αυτό που την ενδιαφέρουν είναι μόνο τα κέρδη των «επενδυτών» που θέλουν να βάλουν στο χέρι και την ανώτατη εκπαίδευση.
 • Γιατί βγάζουν σε πλειστηριασμούς την περιουσία του λαού για να τα αρπάξουν τα «κοράκια» των funds και οι τραπεζίτες.
 • Γιατί τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί  δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών, που στοιβάζονται παιδιά  με κίνδυνο την ζωή τους και την ίδια στιγμή χειροκροτούν όλοι για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 
 • Γιατί οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής μας με την δυσβάσταχτη φορολογία και την ίδια στιγμή πριμοδοτούν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

Εμείς λέμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

      Συνεχίζουμε στον δρόμο του Αγώνα μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές , τους εκπαιδευτικούς που δίνουν εδώ και πολύ καιρό να μην περάσει το έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τους αγρότες  που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση την δική τους και των οικογενειών τους , τους χιλιάδες συνταξιούχους που διεκδικούν δημόσια  και δωρεάν υγεία και αυξήσεις στις συντάξεις τους και όχι ψίχουλα . Μπορούμε  να γίνουμε πιο δυνατοί και όλες οι φωνές μας μπορούν να ενώσουν και να γίνουν ένα .Δίνουμε την δική μας απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που μας αφήνει στο έλεος μας για να δίνουν τα λεφτά στο ΝΑΤΟ  για φρεγάτες και για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι λίγοι.

Απαιτούμε να ζούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, οι αγώνες μας έχουν κοινή βάση όπως έχουν και κοινό αντίπαλο, γι’ αυτό μπορούμε και πρέπει να τους δώσουμε μια απάντηση μέσα από το συλλογικό αγώνα της διεκδικήσεις και της αλληλεγγύης.

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!!!

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κ.ο.κ.
 • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φτηνό για τον λαό. Κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της Ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως τρόφιμα, βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων  διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 • Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.
 • Όχι στις Νατοϊκές δαπάνες, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Συμμετέχουν στην κινητοποίηση μέχρι τώρα οι μαζικοί φορείς :

Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης

Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μεταμόρφωσης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν.Ιωνίας-Ν.Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»

        ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 12.00μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ