Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του Πάρκου Γουδή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 7.30′ μ.μ., για την υπεράσπιση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. Η συγκέντρωση που συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων και την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή θα γίνει στο ανοιχτό θεατράκι (Λάμψα και Φλώρου).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 7.30′ μ.μ. στο Ανοιχτό θεατράκι (Λάμψα και Φλώρου).

Στη συγκέντρωση θα γίνει ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

Ενημέρωση και συζήτηση για τα βασικά προβλήματα της περιοχής μας:

  1. ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΔΕΗ (επί της οδού Λάμψα) έκτασης 8,7 στρεμμάτων:

α)Ο Δήμος Αθηναίων: Χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση να απαλλοτριώσει τα 2,7 στρέμματα, που έχουν χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου από το 2023.

β) Οι κτιριακές Υποδομές-ΚΤΥΠ (Πρώην ΟΣΚ) στα υπόλοιπα 6 στρέμματα, που ήδη έχουν αγοράσει από τη ΔΕΗ το 2017, να ανεγείρουν σχολική μονάδα ΑμεΑ.

2. Γηροκομείο Αθηνών: Να επαναλειτουργήσει πλήρως το Γηροκομείο Αθηνών.

Σήμερα από τις δέκα πτέρυγες, με δυναμικότητα 600 τροφίμων, λειτουργούν μόνο τρεις με 120 τρόφιμους, ενώ τα χρέη του ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια, παρά τα 800 ακίνητα που διαθέτει.

  1. Προσφυγικές κατοικίες επί της οδού Πανόρμου:

Οι συναρμόδιοι φορείς (Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής,Υ.ΠΕΝ χωρίς άλλη καθυστέρηση(από το 2018!!!) να τροποποιήσουν το ρυμοτομικό σχέδιο, ώστε να κηρυχθούν οι διώροφες κατοικίες διατηρητέες και να καθοριστούν χρήσεις γης, κύρια κατοικία, και σε περιορισμένο βαθμό πολιτιστικά κέντρα, εμπορικά καταστήματα.

Επίσης, είναι χαρακτηριστική η ολιγωρία των συναρμόδιων φορέων για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης της περιοχής (10/04/2013 γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ/ΥΠΕΚΑ).

Επισημαίνουμε ότι με τους αγώνες του ΠΣΑΑ και άλλων φορέων ακυρώθηκαν (με την 225/2000 απόφαση ΣτΕ) τα σχέδια των ΥΠΕΧΩΔΕ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για την κατεδάφιση των προσφυγικών κατοικιών και την ανέγερση στη θέση τους υπέργειου Σταθμού Μετεπιβίβασης Αυτοκινήτων.

4. Βιώσιμη προσβασιμότητα:

Να αντιμετωπιστεί, το σοβαρό θέμα της βιώσιμης προσβασιμότητας και της ανεμπόδιστης μετακίνησης στην πόλη. Να διορθωθεί η απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων και συγχρόνως να κατασκευαστούν οι απαραίτητες ράμπες προσβασιμότητας σε αυτά.

5. Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή:

Να υλοποιηθεί το ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, υψηλού και πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, ασύμβατες για πάρκο χρήσεις (Μπάντμιντον, ΕΠΟ, κλπ.), συρματοπλέγματα, στρατόπεδα, νέα κτίρια.

  • Το περιβάλλον το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές (παιδιά /εγγόνια μας) και οφείλουμε να τους το παραδώσουμε σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες τους.
  • Οι αρμόδιοι της πολιτείας και της δημοτικής αρχής διαχρονικά αδιαφορούν
  • Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συνέχιση των αγώνων μας