Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Τρίτη

«Να πάρει πίσω ο υπουργός τις απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν όλο τον κλάδο», τονίζουν σωματεία εκπαιδευτικών για τα σχόλια του υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, ενώ καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Σύνταγμα.

Τα σωματεία καταγγέλλουν «τις ανιστόρητες και απαράδεκτες επιθέσεις που δέχτηκε ο κλάδος μας από το Υπουργείο Παιδείας, τα ΜΜΕ και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για την αλληλεγγύη χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης».

Αναφέρουν ακόμα: «Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης και του ιδίου, να πείσουν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τη νεολαία για την απαράδεκτη στάση που κρατάνε απέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, στο διαχρονικό έγκλημα της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, της διαρκής εξόντωσης αμάχων και παιδιών. Είναι σε δύσκολη θέση γιατί υπάρχει ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό αλλά και τον ισραηλινό λαό που πληρώνει και αυτός βαρύ τίμημα και στην απαίτηση να μπει ένα τέλος στη σφαγή με την ικανοποίηση στο δίκαιο αίτημα για τη δημιουργία κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

· Απαιτούμε εδώ και τώρα ο Υπουργός να πάρει πίσω τις απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν όλο τον κλάδο.

· Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών και να προστατευτεί από κάθε στοχοποίηση να προχωρήσει άμεσα σε εξώδικη διαμαρτυρία και να εξετάσει κάθε νόμιμο μέσο.

· Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση με ανάρτηση πανό έξω από τη Βουλή την Τρίτη 14/11 στις 6 το απόγευμα.

· Συνεχίζουμε μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς όλους τους εργαζόμενους δράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.»