«Στρατιωτικός νόμος» στη Ρόδο για να το κρουαζιερόπλοιο με τους τουρίστες από το Ισραήλ (vid) - EKFRASI.net

«Στρατιωτικός νόμος» στη Ρόδο για να το κρουαζιερόπλοιο με τους τουρίστες από το Ισραήλ (vid)

«Στρατιωτικός νόμος» στη Ρόδο για να το κρουαζιερόπλοιο με τους τουρίστες από το Ισραήλ

Καταστολή και ξύλο από δυνάμεις των ΜΑΤ στο παλιό λιμάνι στη Ρόδο για να κατέβουν οι Ισραηλινοί τουρίστες από το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο λιμάνι της Ρόδου την προηγούμενη ώρα με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris», που μεταφέρει τουρίστες από το Ισραήλ. Κάτοικοι και εργαζόμενοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία του για την εν εξελίξει γενοκτονία στη Γάζα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 61.000 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων πάνω από 17.400 παιδιά.

Απέναντι στους πολίτες βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες πριν από την έναρξη της διαμαρτυρίας είχαν επιβάλλει καθεστώς αστυνομοκρατίας στην περιοχή προχωρώντας σε ελέγχους και προσαγωγές. Μετά την έναρξη της συγκέντρωσης τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με βία στον κόσμο, προσπαθώντας να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Τελικά, παρά την πίεση από την αστυνομία, πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους, με συνθήματα ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Επικαιρότητα

Στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εντάχθηκε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με στόχο να βοηθήσει τους ηλικιωμένους συμπολίτες

Ξεκίνησε από τα Πευκάκια η ενημέρωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων

Ξεκίνησε από τα Πευκάκια η ενημέρωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος “Καθαρή Πόλη”, όπως ενημερώνει η ανακοίνωση