Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αναβρύτων η “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”

Στον Βρεφονηπιακό Αναβρύτων βρέθηκε κλιμάκιο της παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”, με επικεφαλής τους δημοτικούς συμβούλους της, Μ. Διακολιού και Κ. Δραγάτη. Ο λόγος της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου ήταν καταγγελίες γονέων για διαρροή λυμάτων στο εσωτερικό του Σταθμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξής μας «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή», Μ. Διακολιού και Κ. Δραγάτης,  επισκέφτηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αναβρύτων, αφού από γονείς είχαν πληροφορηθεί ότι, για μία ακόμη φορά, υπήρχε πρόβλημα διαρροής λυμάτων στο εσωτερικό του κτηρίου.

Το καλό είναι – και το επισημαίνουμε, προς αποφυγή μηδενιστικών προσεγγίσεων- ότι λίγο νωρίτερα από την επίσκεψη μας, είχε περάσει συνεργείο του Δήμου και είχε αποκαταστήσει τη ζημιά. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και ότι επισκευές δεν αρκούν. Χρειάζεται μελέτη του προβλήματος και εκτενέστερη παρέμβαση με έργο.

Η μη κομματική, ανεξάρτητη, ενωτική, δημοκρατική, δημοτική παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» δια της επικεφαλής της, Μ. Διακολιού, ενημέρωσε το προσωπικό του σταθμού ότι η άμεση επίσκεψη δεν έγινε με γνώμονα μία στείρα αντιπολιτευτική αντιπαράθεση με καταγγελίες άνευ άλλου αντικρίσματος, αλλά την υποστήριξη του έργου που απαιτείται για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. «Μας ενδιαφέρει η απόλυτη προστασία της υγείας των παιδιών, αλλά και των εργαζομένων. Μας ενδιαφέρει να αποκατασταθεί πλήρως και μόνιμα αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα», ξεκαθάρισε η Μ. Διακολιού.

Με την ευκαιρία, υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού στο σύστημα των Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης αυτήν την περίοδο. Κατά τη γνώμη μας, το φαινόμενο αποτελεί πάντοτε ρίσκο, όταν μιλάμε για μονάδες με μικρά παιδάκια που υπάρχουν μάλιστα, για την υποστήριξη νέων ζευγαριών της πόλης μας, ώστε να μπορούν να εργάζονται, χωρίς να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους.