Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ παιδιά του 2ου Λυκείου Πεύκης και του Ειδικού Σχολείου Βαρύκοων και Κωφών

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ συμμετείχαν κατά το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2024 τα παιδιά του 2ου Λυκείου Πεύκης και του Ειδικού Σχολείου Βαρύκοων και Κωφών. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονική με διοργανώτρια την ΜΚΟ “Kids Save Lives”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποδεικνύουν πως έχουν βαθιά ενσυναίσθηση και αγάπη για τον άνθρωπο, κάτι που αποδεικνύουν από τις ιδιαίτερες δράσεις και ενέργειες που πραγματοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο σχολεία του Δήμου μας και συγκεκριμένα το 2ο Λύκειο Πεύκης και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  δεξιοτήτων καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ ), που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στις 13 και 14 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη  από την MKO  «Kids Save Lives».

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος περίπου  180 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν, εκπαιδεύτηκαν εντατικά πριν τον διαγωνισμό από την νοσηλεύτρια του Δήμου μας, πιστοποιημένη  εκπαιδεύτρια του Εθνικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και μέντορα του «Kids save lives», Μαρία  Ματσούνη, καθώς και από την πιστοποιημένη διασώστρια του 2ου Λυκείου Πεύκης και εκπαιδευτικό,  Μαργίαννα Μανδηλαρά και την επίσης πιστοποιημένη διασώστρια και σχολική νοσηλεύτρια του Ειδικού Σχολείου Γιώτα Χατζηιωαννίδου.

Η δράση συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί στις δεξιότητες της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης παιδιά από 5 σχολεία του Δήμου μας.

Πιο πρόσφατα, μετά από αίτημα των συλλόγων και κηδεμόνων των 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, του 2ου Γυμνασίου Πεύκης και του 2ου Λυκείου Πεύκης πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου  τρίωρο  βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Μάθε να σώζεις μια ζωή με τα δυο σου χέρια… Μπορείς»!

Οι παρευρισκόμενοι (γονείς και εκπαιδευτικοί) είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες, όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, πλάγια θέση ασφαλείας και  πνιγμονή από ξένο σώμα από την νοσηλεύτρια του Δήμου μας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ERC (ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης) Μαρία Ματσούνη.

Παρούσα στην δράση ήταν και η αντιδήμαρχος Παιδείας και εκπαιδευτικός, Κατερίνα Φασουλά.