Στον “αέρα” το πρόγραμμα αδέσποτων του Ηρακλείου, καταγγέλει η “Επαφή”

Στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου, όπως καταγγέλει με ανακοίνωση του το Φιλοζωικό Σωματείο “Επαφή”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πολλά αιτήματα κατοίκων για περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με αδιαφορία, ενώ στην περίπτωση που αποτανθούν προσωπικά “γίνονται μπαλάκι από το γραφείο Δημάρχου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντας, στην εντεταλμένη Σύμβουλο και τούμπαλιν”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της “Επαφής” έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών από πολίτες οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήματα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων και πέραν της αδιαφορίας των αρμοδίων που αντιμετωπίζουν, γίνονται και μπαλάκι από το γραφείο Δημάρχου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντας, στην εντεταλμένη Σύμβουλο και τούμπαλιν.

Άμεσα ζητήσαμε με email και με τηλεφωνικές επικοινωνίες ενημέρωση για τα αιτήματα περίθαλψης των αδέσποτων ζώων. Μέχρι και σήμερα γίναμε και εμείς μάρτυρες τις ίδιας ακριβώς αδιαφορίας των αρμοδίων να μας ενημερώσουν υπεύθυνα.

Παράλληλα, πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων του Δήμου Ηρακλείου προκαλούν ρήγμα στην σχέση εμπιστοσύνης με τον συμβεβλημένο κτηνίατρο που έχει στηρίξει εδώ και χρόνια το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου με συνέπεια να τίθεται σε πιθανό κίνδυνο οι ζωές των ζώων που χρήζουν νοσηλείας ειδικά αυτών που είναι επείγοντα περιστατικά.

Όλα τα ανωτέρω έρχονται σε συνέχεια της διαχρονικής αδιαφορίας του Δήμου να προμηθευτεί εξοπλισμό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την μεταφορά των αδέσποτων ζώων (βαν περισυλλογής και μεταφοράς κλπ.), να αξιοποιήσει την χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αγορά, να στελεχώσει επαρκώς το γραφείο Αστικής Πανίδας κλπ.

Ο φορέας μας έχει αποδείξει εμπράκτως και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια ότι κάθε σωστό από τον Δήμο Ηρακλείου προς εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων θα το στηρίζει με πάθος, αλλά παράλληλα σε κάθε παραβίαση θα βρίσκεται με το ίδιο πάθος και με την ίδια συνέπεια απέναντι, με όλους τους νόμιμους τρόπους.

Και αυτό είναι ευρέως αντιληπτό. Ας το κατανοήσουν και οι ολίγοι τελευταίοι που πιθανόν να το αγνοούν.