Στο Κοντόπευκο έγινε η 3η συνάντηση γειτονιάς της «Νίκης των Πολιτών»

|||

|||

..
..
..

Στο Κοντόπευκο έλαβε χώρα η 3η συνάντηση γειτονιάς της «Νίκης των Πολιτών». Με ανακοίνωση της η παράταξη αναφέρει: 

Στην κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του καφέ Κοράλλι στο Κοντόπευκο έγινε, την Κυριακή 27/11, η 3η Συνάντηση Γειτονιάς της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής».

Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση που αφορούσε στους κατοίκους του τετραγώνου των οδών Τσιμισκή, Αναξαγόρα, Κανάρη, Δωριέων – Ολυμπίας στο Κοντόπευκο.

«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με πολλές δράσεις (πολλές Πολιτισμού, Καθαριότητας οικοπέδων, για πρόληψη κακοηθειών, για τα ΚΑΠΗ, για το ενεργειακό, περιοδείες κ.α.) και ανεξάρτητη από τα κόμματα» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιάννης Σταθόπουλος και θύμισε ότι η «ΝΙΚΗ» ήταν πρώτη δύναμη στο Κοντόπευκο στις εκλογές του 2019!

Στην συνέχεια περιέγραψε όσα έγιναν στην περιοχή κατά την Δημαρχιακή του θητεία 2014-19: ανακατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς Κανάρη, Δημοσθένους, Τήνου κ.α., το τεράστιο έργο της Βιοκλιματικής ανάπλασης Ποδηλατοδρόμων, ρυμοτομήσεις μήκους 2.700 μ., με χαρακτηριστικό παράδειγμα την γωνία Δερβενακίων και Κύθνου, έργα ομβρίων στις οδούς Δημοσθένους, Τσιμισκή και Ολυμπίας με ασφαλτόστρωση των οδών, την ανακατασκευή δαπέδου κ.α. στο γήπεδο μπάσκετ Κοντόπευκου, τις αναπλάσεις προαυλίων χώρων των 3ου Γυμνάσιου και 3ου Λυ-κείου, ασφαλτοστρώσεις οδών κ.α. και αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα.

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις κατοίκων της περιοχής.

Η συντήρηση των πεζοδρομίων των οδών της βιοκλιματικής ανάπλασης αλλά και παντού, η έλλειψη καφέ κάδων, η καλαισθησία με φύτευση στα σχολεία, αλλά και στην οδό Πάρου, η καθαριότητα, το οικόπεδο Τήνου και Δερβενακίων, ο κακός φωτισμός στο σταθμό του Μετρό «Χαλάνδρι», το πάρκινγκ της Αττικό Μετρό στον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας που πρέπει να παραχωρείται δωρεάν, η ανάγκη ελεγχόμενης στάθμευσης, η απουσία της δημοτικής αρχής από την περιοχή, η απουσία χώρων πολιτισμού, οι πλειστηριασμοί κ.α. ήταν τα θέματα προτεραιότητας που έθιξαν.

Σημειώνουμε την παρουσία του πρ. Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Δημ. Σκουλά, των Δημοτικών Συμβούλων Παν. Γκόνη και Μαργ. Δημητρίου – Καβρουδάκη, από

το ΔΣ του Συλλόγου κατοίκων Κοντόπευκου των Ανδρέα Αβραμίδη Προέδρου και της Δημ. Μεταξά μέλους του ΔΣ, του Στέλιου Λάριζα των Φίλων Ποδηλάτου Αγ. Παρασκευής, της πρ. Δημ. Συμβούλου Κατ. Φλατσούση, της Ντ. Χατζηαντωνιου από το ΚΑΠΗ Κοντόπευκου κ.α.

Τέλος, τον επιτυχημένο συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Δημ. Σύμβουλος Μαργαρίτα Δημητρίου πρ. Πρόεδρος των Παιδικών σταθμών.

Η επόμενη Συνάντηση Γειτονιάς θα γίνει την Κυριακή 4/12 στις 7μμ, στο καφέ Mirador Αγίου Ιωάννου 71, και θα αφορά την περιοχή του Αγίου Ιωάννη που περικλείεται από τις οδούς Αιγαίου Πελάγους, Ζεφύρων – Δημ. Ράλλη, Καρβέλα και Αρτέμιδος – Έαρος.

Δείτε ακόμα: Ξεκινά η μεγάλη απεργία των υγειονομικών ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία