Στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου μεταφέρεται η επιτύμβια στήλη της οικογένειας Κων. Σπανούδη

Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου στη διεκδίκηση των δικαίων του Ελληνισμού της Ανατολής και πρώτο πρόεδρο της ΑΕΚ – Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 και ώρα 1.00′ μ.μ. Ανακοίνωση της Πολιτιστικής Λέσχης “Ένωσις Φίλων ΑΕΚ”

Από την Πολιτιστική Λέσχη “Ένωσις Φίλων ΑΕΚ” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στην ευθαλή γη της Νέας Φιλαδέλφειας — 82 χρόνια μετά

Η Πολιτιστική Λέσχη ” Ένωσις Φίλων ΑΕΚ “ με συγκίνηση και σεβασμό ενημερώνει όσους νοηματοδοτούν τη σκέψη τους με την υπεράσπιση της βαρυσήμαντης ιστορικής συνείδησης της ΑΕΚ ότι :

     

η ευθαλής γη της Νέας Φιλαδέλφειας θα υποδεχθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,ώρα 13.00,την επιτύμβια στήλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου Σπανούδη,συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου στη διεκδίκηση των δικαίων του Ελληνισμού της Ανατολής και πρώτου προέδρου της ΑΕΚ,82 χρόνια μετά την εκδημία του.

   

 Ανταποκρινόμενος με λυσιτελή τρόπο στην παράκλησή μας,ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος πέτυχε να ικανοποιηθεί το εύλογο αίτημα προς το Δήμο Αθηναίων ( όπου ανήκει το Κοιμητήριο της Ριζούπολης ) για να μεταφερθεί η στήλη στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

   

Απευθύνουμε εγκάρδιες ευχαριστίες στον Δήμαρχό μας,μύστη των αξιακών συμβόλων της προσφυγικής κουλτούρας, καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που ομόφωνα ενέκρινε τη μεταφορά,στην Αγγελική Σουρτζή η οποία μερίμνησε για τις σχετικές διεργασίες,τον Στράτο Σαρχόσογλου για την αρωγή του στην τοποθέτηση της στήλης και τον Παναγιώτη Μπόβο για τη συμβολή του στο χώρο του Κοιμητηρίου. 

         

Την Κυριακή 9 Απριλίου επιτελούμε με τη συμμετοχή μας ένα συγκινητικό χρέος τιμής και σεβασμού στην ευκλεή ιστορία της ΑΕΚ.