Στο Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας η «Εκτός Σχεδίου» (video)

Στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας βρέθηκε η «Εκτός Σχεδίου» για συνομιλήσει με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του Κέντρου και τη διαδικασία έξωσης του από τον χώρο αλλά και τα προβλήματα της δημόσιας υγείας συνολικά.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Παναγιώτης Κουτσός, οι υποψήφιες Αγγελική Βάσιλα και Νάσια Κοντομήτρου, ενώ συνόδευσε την αντιπροσωπεία η εργαζόμενη γιατρός στον ΕΟΠΥΥ Μαρία Ντάσιου, «με ενεργή δράση στην υπεράσπιση των προσφύγων και μεταναστών και στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία», υποψήφια με την «Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο», όπως τονίζει η κίνηση, 

Η δήλωση του Παναγιώτη Κουτσού

Η «Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία» αναφέρει αναλυτικά:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε περιοδεία της Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία  στο Κέντρο Υγείας  Ν Ιωνίας, την Παρασκευή 22/9. 

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Παναγιώτης Κουτσός, και οι υποψήφιες Αγγελική Βάσιλα  και Νάσια Κοντομήτρου, ενώ συνόδευσε την αντιπροσωπεία η  εργαζόμενη γιατρός στον ΕΟΠΥΥ  Μαρία Ντάσιου, με ενεργή δράση στην υπεράσπιση των προσφύγων και μεταναστών και στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία  υποψήφια  με την Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο.

Κατά την περιοδεία, συζητήθηκαν  με τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους τόσο η κατάσταση που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας, τα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας και η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της  που  προωθεί  η κυβέρνηση, όσο και τα ζητήματα  κατάρρευσης των κοινωνικών υπηρεσιών  και της πρωτοβάθμιας υγείας που αποδείχθηκε πόσο μεγάλη σημασία έχει την περίοδο της πανδημίας του covid.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ της περιοχής, καθώς εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες του κτιρίου έχουν προβεί σε διαδικασίες έξωσης του Κέντρου Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από το κτίριο που στεγάζεται και η υπόθεση βρίσκεται  στα δικαστήρια. 

Μάλιστα, το θέμα έχει απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή της Ν Ιωνίας ουσιαστικά να αδιαφορεί.

Θετική ήταν η ανταπόκριση πολλών εργαζόμενων στην ανάγκη να δοθεί ευρύτερο πολιτικό μήνυμα ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου, και να οργανωθεί ο αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει.

Ως Εκτός Σχεδίου έχουμε αναπτύξει πλούσια δράση για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Παρεμβαίνουμε και στις εκλογές για να βάλουμε στο κέντρο της συζήτησης μια άλλη ατζέντα από αυτή που επιδιώκουν οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.  Να αναδειχθούν οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας και να συζητήσουμε πως θα  οργανώσουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση τους.