Στο Γαλάτσι η ομιλία του Έντι Ράμα

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11.00 στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην αλβανική διασπορά ο Έντι Ράμα θα βρεθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Christmas Theater στο Γαλάτσι για να απευθυνθεί στους ομοεθνείς του.

Μιλώντας για την επίσκεψη του κου Ράμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την χαρακτήρισε «περιττή» και «αχρείαστη». Ξεκαθάρισε, επίσης, σχετικά με τη συγκέντρωση πως «δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αλβανική πρεσβεία δέχτηκε αρκετές αρνητικές απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς μέχρι να καταφέρει να κλείσει το κλειστό στο Γαλάτσι για την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση για την επίσκεψή του.

Ο ίδιος, με μήνυμά του στο «X» (πρώην Twitter), τόνισε πως η παρουσία του στην Αθήνα «δεν έχει καμία σχέση με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, ούτε τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα ούτε με άλλα αφηγήματα που μπορεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον Ελλήνων πολιτικών, όμως δεν είναι στην ατζέντα της αλβανικής κυβέρνησης». «Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας σειράς προκαθορισμένων από καιρό επισκέψεων σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στην οποία ζει μια μεγάλη κοινότητα Αλβανών, έτσι ώστε να έρθω σε επαφή με τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό, να μοιραστώ την αλβανική υπερηφάνεια και το όραμά μας για την Αλβανία 2030. Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψής μου στην φίλη γείτονα Ελλάδα», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι «τα υπόλοιπα είναι απλώς παρασκηνιακός θόρυβος».