Στο 9,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός - EKFRASI.net

Στο 9,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός

|||
|||

..

..

..

  Στο 9,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο. Mείωση 1,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2022, αλλά αύξηση 1,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Οι υψηλότερες αυξήσεις από το προηγούμενο έτος καταγράφονται στο φυσικό αέριο (68,4%), στα στερεά καύσιμα (23.3%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (20.8%), στα καύσιμα και τα λιπαντικά (17.8%) και στον ηλεκτρισμό (7.4%).
 
  Στο λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού», οι υψηλότερες ανατιμήσεις υπήρξαν σε: Γαλακτοκομικά και αυγά (24,2%), Ψωμί και δημητριακά (19,3%), Κρέατα γενικά (17,3%), Έλαια και λίπη (16,6%), Καφέ- κακάο- τσάι (13,4%), Λαχανικά γενικά (13,2%), Λοιπά τρόφιμα (12%)

Επικαιρότητα

Δίκη Τεμπών: Παράσταση – πρόκληση του Ελληνικού Δημοσίου που “βλέπει” ευθύνες μόνο στους Σταθμάρχες και τον Επιθεωρητή

Σε παράσταση στήριξης της κατηγορίας εναντίον τεσσάρων μόνο εκ των 36 κατηγορουμένων προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο στη σημερινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου που εξετάζει το κρατικό