Στις καλένδες η αίθουσα του 1ου Δημοτικού

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” για την αίθουσα του 1ου δημοτικού.

..

Στις 31/05/24 η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε, δια της πλειοψηφίας της δημοτικής διοίκησης Αμπατζόγλου, την οριστική (συναινετική) διάλυση της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία που είχε αναλάβει πριν περίπου δύο χρόνια την κατασκευή του έργου της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Μετά από τρία χρόνια πολιτικών παλινδρομήσεων και δολιχοδρομήσεων, αλλά και ανακοινώσεων φανφαρονισμού από τον ίδιο τον κ. Αμπατζόγλου, η διοίκηση του Δήμου παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει έργο και ότι για να το αποκτήσει η σχολική κοινότητα πρέπει να ξαναρχίσουν οι διαδικασίες από την αρχή. Δηλαδή, πήγαν χαμένα τρία χρόνια…

Με λίγα λόγια, αναδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η ανικανότητα της παρούσας δημοτικής διοίκησης Αμπατζόγλου να διαχειριστεί με σχέδιο και σοβαρότητα σημαντικές υποθέσεις της πόλης. Ειδικά, αυτές που αφορούν στους απλούς κατοίκους της, στις/στους εργαζόμενες/ους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα ιστορικό Δημοτικό Σχολείο που του λείπουν βασικές υποδομές. Μιλάμε για τις υποδομές που χρειάζονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για να παράγεται γνώση και κοινωνικοποίηση.

Η μη κομματική, ανεξάρτητη, ενωτική, δημοκρατική, δημοτική παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» υποστήριξε από την αρχή την προοπτική να πραγματοποιηθεί το εν λόγω έργο. Έδωσε την εμπιστοσύνη της στη δημοτική διοίκηση που κατά νόμο είχε την πρωτοβουλία. Παρακολουθούσε το θέμα και έκανε καλοπροαίρετες παρεμβάσεις «πιέζοντας» για αποτέλεσμα και για αλήθεια.

Δυστυχώς, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου δεν μας είπε την αλήθεια και παραπλανούσε επί μακρόν, για να αποφύγει να παραδεχτεί ότι τα πράγματα τα άφησε να εξελιχθούν με τον χειρότερο τρόπο.


Διαβεβαιώνουμε τη Σχολική Κοινότητα του ιστορικού, 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθήτριες/ες, ότι από τις θέσεις μας θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υποστηριχθεί σωστά η προοπτική του έργου. Θα καταφέρουμε να γίνει η αίθουσα στο σχολείο μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για εκείνες και εκείνους που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για το χρονικό της υπόθεσης, υπάρχει αναλυτική περιγραφή στην ιστοσελίδα της παράταξης m-a-f.gr. 

 
ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ

Μαίρη Διακολιού (επικεφαλής)

Κώστας Δραγάτης (δημοτικός σύμβουλος)