Στις 10 Μαρτίου το Καρναβάλι στο Ηράκλειο

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί θα λάβει χώρα το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι με την παρέλαση στη λεωφόρο Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτι στην κεντρική πλατεία.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναφέρει πως «η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Καρναβάλι ξεκίνησε». «Την Κυριακή όλη η πόλη δίνει ραντεβού στη λεωφόρο Ηρακλείου για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ομάδων και αρμάτων, η οποία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Δήμου για ένα ξέφρενο παραδοσιακό, αποκριάτικο πάρτι», προσθέτει.

«Φορέστε τις στολές σας, μα πάνω από όλα το μεγαλύτερο χαμόγελο και σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, να ξεφαντώσουμε μαζί, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη γιορτή. Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, αυτή η ξεχωριστή γιορτή που ξεκινήσαμε και τόσο αγαπήσατε, είναι και φέτος εδώ», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Ο Δήμος επίσης σημειώνει: «Μια ημέρα πριν την παρέλαση, το Σάββατο στις 18.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στήνονται τα παραδοσιακά γαϊτανάκια, ώστε να μπει η πόλη από νωρίς σε κλίμα γιορτινό. Παιδιά από σχολεία του Δήμου θα αναβιώσουν το έθιμο, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Πέρα από την αποστολή να κάνει τους πάντες να διασκεδάσουν, το φετινό καρναβάλι έχει σαν θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, πολλά δε από τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν έχουν εμπνευστεί και έχουν δημιουργήσει τις στολές τους αναλόγως.

Στην παρουσίαση, ένα δίδυμο από την ελληνική παράδοση, ο Καραγκιόζης και η Αγλαΐα, όπως τους ερμηνεύουν ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης, Κώστας Σπυρόπουλος, και η Αρετή Ζαχαριάδου».