Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ η “Κοινωνίας Βήμα”

Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ η “Κοινωνίας Βήμα”. Η παράταξη του Γ. Τζέλη καταγγέλλει το σχέδιο εισαγωγής ιδιωτικών ΑΕΙ από το “παράθυρο” και κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της “Κοινωνίας Βήμα” έχει ως εξής:

Η δημοτική παράταξη «Κοινωνίας Βήμα» στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των 126 φοιτητικών συλλόγων από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, και της ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών δασκάλων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Παραβιάζοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος, υπό το εφεύρημα της ίδρυσης «Μη Κρατικών» πανεπιστημίων, η κυβέρνηση που είναι ανίκανη να τιθασεύσει τις υπέρογκες τιμές στο βρεφικό γάλα, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, και να αναβαθμίσει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, μεθοδεύει την ανατροπή της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης ως προς το δικαίωμα στη γνώση φτωχών και πλουσίων.

Οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις τμημάτων, η μεγαλύτερη πίεση για άνοδο του ρυθμού αποφοίτησης, η επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, οδηγεί σταδιακά στην συρρίκνωση του δημόσιου πανεπιστημίου προκειμένου να βρουν “πελατεία” τα ιδιωτικά.

Στην ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους του Ευάγγελου Παπανούτσου το 1964, για δωρεάν παιδεία στα Πανεπιστήμια, έρχεται σήμερα ο κος Μητσοτάκης να αποδώσει εργαλειακή αξία στη γνώση με αμφιβόλου απόδοσης ιδιωτικά ιδρύματα σε σύγκριση με τα εξαιρετικής ποιότητας πανεπιστημιακά μας ιδρύματα ως προς το γνωστικό αντικείμενο , παρά την πλήρη εγκατάλειψή τους από την κρατική μέριμνα.

Η απαξίωση του Συντάγματος και της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στα πανεπιστήμια της χώρας επιβάλλει την εγρήγορση όλων μας.