Στην παιδική γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η «Δήμος Μπροστά+»

Από το γραφείο τύπου της «Δήμος Μπροστά+» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 η Παιδική γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «δήμος Μπροστά+» και συντόνισε η δημότης – συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Φραντζέσκα  Αλεξοπούλου Πετράκη, στην πανέμορφη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον θερμό χαιρετισμό του υποψηφίου δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριου Ψυχάλη, που καλωσόρισε τους μικρούς μας καλεσμένους, αλλά και τους γονείς τους, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του ΚΟΙΠΑΠ κ. Παναγιώτη Μπόλλα, για την φιλοξενία στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς και την ομάδα της παράταξης που συνεργάστηκε στενά για την οργάνωση της εκδήλωσης, αποτελούμενη από τις: Μαρία Τραγάδη (τακτικό μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ), Κατερίνα Φασουλά (Δημοτική Σύμβουλος), Ελένη Μανδαμαδιώτου (μέλος Σχολικής Επιτροπής), Φραντζέσκα Αλεξοπούλου (Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου), Μαρίνα Μαγκουρίλου, Φανή Γραμμένου και Σπυριδούλα Σίννη.

Για το παραμύθι και την σημασία του στη ζωή των παιδιών μίλησαν οι: Σταυρούλα Αλεξίου – Εκπαιδευτικός (Προϊσταμένη 145ο Νηπιαγωγείου Αθηνών), Κατερίνα Φασουλά – Εκπαιδευτικός (1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης), Κατερίνα Κωτσιοπούλου– Εκπαιδευτικός (Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση) και η Μαρίνα Μαγκουρίλου, Στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Η Ελένη Μανδαμαδιώτου, διάβασε απόσπασμα από το μήνυμα του εορτασμού της 2ας Απριλίου “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με” από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Επίσης, παρουσιάστηκε το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο παραμύθι “Φίλοι; Φως Φανάρι” (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)  από την συγγραφέα του.

Στη συνέχεια οι μικροί: Αρης Συρράκης (3ο Δημ. Σχ. Πεύκης), Ανδρέας Στρατουδάκης (4ο Δημ. Σχ. Πεύκης) και Ανδρέας Χατζηπαύλου (1ο Δημ. Σχ. Πεύκης), Πάνος Σιδηρόπουλος, Παναγιώτης Ζαφείρης και Έκτορας Τζιρίτας (145 Νηπ. Αθηνων) και πολλά άλλα παιδιά (η Βασική, η Μελίνα ο Γιώργος κ.α) μας είπαν ποιο είναι το αγαπημένο τους βιβλίο και μας εντυπωσίασαν τόσο με την ευφράδεια λόγου τους, όσο και με την κριτική τους ματιά, που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Η ζεστή αυτή εκδήλωση έκλεισε με δωράκια που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά και με την  υπόσχεση προς όλους, ότι αυτή, η πρώτη ουσιαστική και δημιουργική συνάντηση μας στην δημοτική βιβλιοθήκη θα επαναληφθεί σύντομα! Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από όμορφες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τα παιδιά και δέσμευσή μας είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτά.