Στην αξιοποίηση και των οργανικών αποβλήτων προχωρά ο Δήμος Παλλήνης

|||

|||

..

..

..

 

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Σε ένα ακόμη βήμα για τη μείωση των στερεών αποβλήτων και την αύξηση  της ανακύκλωσης, προχωρά ο Δήμος Παλλήνης, υλοποιώντας το Στρατηγικό του Σχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, το οποίο ολοκλήρωσε και εφαρμόζει από το 2015, πρωτοπορώντας μεταξύ των ΟΤΑ της χώρας.

 

Μετά τα οκτώ προγράμματα ανακύκλωσης για πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τηγανέλαια, μπαταρίες και ενδύματα – υποδήματα, προχωρά τώρα στην αξιοποίηση και των οργανικών αποβλήτων της κουζίνας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Το πρώτο βήμα έγινε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, με την παραλαβή 820 καφέ κάδων για οργανικά απόβλητα, οι οποίοι θα απλωθούν σε όλον Δήμο, καθώς και 3 υπερσύγχρονων, ειδικών απορριμματοφόρων.

 

H παραλαβή έγινε μέσω της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

 

Το παρόν έδωσαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Αυγερινός και οι Αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Καρράς, Πόπη Ζινέλη και Βασίλης Δημητριάδης.

 

Στους καφέ κάδους, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες θα μπορούν να εναποθέσουν όλα τα οργανικά απόβλητα που παράγονται κατά την προετοιμασία των φαγητών καθώς και τα υπολείμματα από γεύματα, μαζί με τα χρησιμοποιημένα χαρτιά κουζίνας.

 

Δείτε ακόμη: “Κανονικότητα” πλέον η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη Διοίκηση Πατούλη