Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Διαδήλωση φοιτητών – Φωτο Κ. Κυρίτσης

Μετά από 7 εβδομάδες κινητοποιήσεων και καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Νέο συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Στάση εργασίας σε ιδιωτικό τομέα και σχολεία

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τρίτη 27 Φλεβάρη και να ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Στην Ολομέλεια θα εισαχθεί στις 7 Μάρτη και θα ψηφιστεί την επομένη 8 Μάρτη, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εισηγητής της νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης.

Κατά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου στο opengov έγιναν 1506 σχόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν το επίμαχο σημείο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (647 σχόλια συνολικά).

Παράλληλα οι φοιτητικοί σύλλογοι με νέο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων ετοιμάζονται για τη 8η εβδομάδα κινητοποιήσεων. Προγραμματίζουν νέες γενικές συνελεύσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, «μπλοκαρίσματα», ενώ στηρίζουν την κινητοποίηση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Φυσικά δίνουν ραντεβού και στη μεγάλη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου μαζί με τα εργατικά σωματεία.