«Στέκι της Αναξαγόρα»: Μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Το «Στέκι της Αναξαγόρα» στηρίζει το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα, που προωθεί το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) και καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Market In, στην οδό Χίου στο Κοντόπευκο, στις 17.30 την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Το «Στέκι« αναφέρει σχετικά:

Κρίση, φτώχεια, ανεργία, αύξηση τιμών στην ενέργεια και στα τρόφιμα. Λέξεις πού τρομάζουν και μόνο στο άκουσμά τους. Εμείς τι κάνουμε? Περιμένουμε κάποιον ηγέτη να μας σώσει? Περιμένουμε ότι θ’ αλλάξουν τα πράγματα μόνα τους? Μας έμαθαν πως ένας καλύτερος κόσμος δεν είναι εφικτός. Μας έμαθαν να μην πιστεύουμε στις δυνατότητες μας ,μας έμαθαν την υποταγή. Μας είπαν ότι εμείς φταίμε που είμαστε άνεργοι που δεν καταφέρνουμε να έχουμε ένα επάγγελμα που θα μπορούμε να ζούμε . Πώς είναι δυνατόν το ΑΕΠ ν’ αυξάνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο και εμείς να γινόμαστε φτωχότεροι και πιο εξαθλιωμένοι. Μήπως έφτασε ο καιρός να δώσουμε ένα τέλος σ’ όλο αυτό το καταστροφικό και απάνθρωπο σύστημα και ν’ αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα κόσμο καλύτερο με ισοτιμία και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον? Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας . Να απαιτήσουμε δίκαιη κατανομή χρημάτων στους δήμους, κατάργηση ΦΠΑ στα τρόφιμα ,κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Το ΙΝΚΑ(Ινστιτούτο καταναλωτων) καλεί σε μποϋκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από τις 13 -20 Φεβρουάριου. Συμφωνούμε με το μποϋκοτάζ σαν μία μορφή πίεσης για να δείξουμε ότι φτάνει πια η κοροϊδία από τα σούπερ Μάρκετ και τις εταιρείες που στα συγκεκριμένα είδη έχουν κάνει αύξηση 100% μέσα σε έξι μήνες στα συγκεκριμένα είδη. Οι παραγωγοί να παίρνουν ψίχουλα και αυτοί να θησαυρίζουν. Πρέπει να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια εις βάρος μας. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Οι αλλαγές γίνονται με αντίδραση και πρωτοβουλίες των πολιτών. Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία του ΙΝΚΑ και καλούμε πολίτες και συλλογικότητες της πόλης την Παρασκευή 17,30 έξω από το ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ επί της Χίου στο Κοντόπευκο.