Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Για όλα τα σχολεία του Δήμου υπάρχουν 5 μόνιμες και 25 συμβασιούχες καθαρίστριες!

|||

|||

           Από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Συνολικά 5 μόνιμες σχολικές καθαρίστριες μαζί με 23 ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης και 2 ορισμένου χρόνου (διαφορετικών συμβάσεων μέσω ΟΑΕΔ) καλούνται να καλύψουν  τις ανάγκες καθαριότητας σε 31 σχολεία (Λύκεια–Γυμνάσια–Δημοτικά και Νηπιαγωγεία),τουαλέτες και κοινόχρηστους χώρους αμέτρητων τετραγωνικών στο ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ.

 

          Ενόψει μάλιστα και της νέας σχολικής χρονιάς ,τα προβλήματα καθαριότητας παραμένουν μαζί με τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία, αφού με τα μπαλώματα που κάνουν κυβέρνηση και δήμοι αυτά οξύνονται.

 

          Μάλιστα με όλη αυτή  την κατάσταση, υπάρχει ένα ερώτημα και έντονη ανησυχία, αν πραγματικά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια, πόσο μάλλον μπροστά σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέας πανδημίας.

 

         Διαβάστε κι αυτό: Ένα στα τρία παιδιά με πλήρη φάκελο μένουν χωρίς voucher και εκτός ΚΔΑΠ, δείχνουν τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ

 

         Συνεχίζεται έτσι η ίδια και απαράδεκτη λογική για το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας, που αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.

 

         Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση καμώνεται ότι αυξάνει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία κατά 13 εργαζόμενους πανελλαδικά για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023,σε σχέση με την περσινή, προχωράει και στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, συνεχίζοντας την μείωση των ωρών εργασίας από 6.30 σε 3,άρα και των αποδοχών για τις σχολικές καθαρίστριες.

 

         Ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή Βύρωνα  γιατί συμβιβάζεται με αυτή την πολιτική , γιατί δεν διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

        Διαβάστε κι αυτό: Τρία θύματα από εργατικά ατυχήματα σε 24 ώρες – Νεκρός 17χρονος ντελιβεράς

 

        Συναδέλφισσες της σχολικής καθαριότητας μαζί με το Σωματείο μας διεκδικούμε:

 

Μετατροπή όλων των συμβάσεων στη σχολική καθαριότητα σε αορίστου χρόνου.

Προσλήψεις επιπλέον καθαριστριών πλήρους απασχόλησης.

Μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Να παρέχονται από το Δήμο άμεσα όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας στη σχολική καθαριότητα.