Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης: Δε συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις!

|||

|||

           Αλληλεγγύη του Σωματείου προς την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία σύρεται σε δίκη για παραβίαση του νόμου “Χρυσοχοΐδη”, δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα – Ανακοίνωση του Δ.Σ.

 

          Από το Δ.Σ. του Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Η κυβέρνηση του “όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει”, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή μας στον άλλο κόσμο, άρχισε να παραπέμπει σε δίκες τους γιατρούς γιατί διαδηλώνουν!

 

          Το σωματείο μας καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτης Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου “Χρυσοχοΐδη”, δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο που αφορά την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

         Διαβάστε κι αυτό: Αδιανόητη επίθεση με χημικά σε συναυλία (Video)!

 

         Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη γιατρό, απαιτούμε τώρα να σταματήσει κάθε διαδικασία ποινικής δίωξής της.

 

        Η κυβέρνηση που στέλνει τις δυνάμεις κρατικής καταστολής να δέρνουν τα παιδιά μας στα πανεπιστήμια, να δέρνουν, να συλλαμβάνουν τους απεργούς της Μαλαματίνας και να φυλάνε την επιχείρηση του αφεντικού τους, που μας ανακοινώνει ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει υπό παρακολούθηση, τώρα αρχίζει να στήνει και “διαδηλοτοδικεία”. 

 

       Οι κυβερνήσεις ξέρουν πολύ καλά ότι η υλοποίηση των πολιτικών τους που καταστρέφουν τις ζωές μας απαιτούν τρομοκρατία και αυταρχισμό. Για αυτό οι μεν αγοράζουν αύρες και οι δε τις χρησιμοποιούν.

 

       Δε θα τους περάσει. Ο αγώνας μας για εργασία και ζωή με δικαιώματα, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ποιοτική υγεία, για αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια που μας τσακίζει κλιμακώνεται!

 

        Στις 9 Νοέμβρη δίνουμε απάντηση με τη καθολική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία. Δεν αφήνουμε κανένα εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην κρατική βία και καταστολή.